Ga naar hoofdinhoud

Pilz breidt besturingsysteem PNOZmulti 2 uit

Pilz heeft het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 uitgebreid met nieuwe modules en functies (foto's: Pilz)

Pilz heeft het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 uitgebreid met nieuwe modules en functies. Dat toonde Pilz onlangs op de SPS IPC Drives in Neurenberg. Aan de rechterzijde kunnen nu tot twaalf veilige uitbreidingsmodules worden aangesloten. Ook is er een nieuwe uitgangsmodule met veertien halfgeleideruitgangen voor standaardtoepassingen en is de software weer uitgebreid.

De uitbreidingsmodules maken een betere aanpassing van de opbouw van de besturing op de toepassing mogelijk. Het aantal in- en uitgangsmodules respectievelijk motion monitoring modules kan afhankelijk van de applicatie worden gekozen zonder in- en uitgangen aan het basisapparaat PNOZ m B1. Gebruikers besparen kosten omdat ze alleen betalen voor de functies die ze daadwerkelijk nodig hebben. Via de softwaretool PNOZmulti Configurator kan de hardware op eenvoudige wijze worden geconfigureerd, waarbij on-line hulp tijdens de parametrering beschikbaar is. Gebruikers besparen dus ook tijd.

Nieuwe modules

Nieuw is een standaard uitgangsmodule voor automatiseringstoepassingen. Via veertien halfgeleideruitgangen kunnen functies zoals signaallampen of akoestische signalen worden aangestuurd. Ook kunnen signalen van de veiligheidsbesturing naar de machine- of procesbesturing worden gestuurd, bijvoorbeeld het melden van de toestand van noodstopknoppen of veiligheidsdeuren.

Ook nieuw is de aansluiting voor Modbus/TCP direct via het basisapparaat PNOZ m B1. Gebruikers besparen hiermee hardware en kunnen sneller communiceren. Een verlicht display en duidelijke diagnoseteksten die via de diagnoseoplossing PVIS van Pilz zijn te activeren, vergemakkelijken het gebruik. Ook kunnen klantspecifieke teksten worden weergegeven, bijvoorbeeld in de respectievelijke taal. Via een geoptimaliseerde diagnose kunnen korte stilstandtijden en een hogere beschikbaarheid van de installatie worden gerealiseerd.

Gemakkelijk aanpassen

Via de softwaretool PNOZmulti Configurator zijn in het basisapparaat PNOZ m B1 tot 1054 logische verbindingen mogelijk. Hierdoor kunnen ook grotere projecten veilig worden geconfigureerd. Het is mogelijk gelijktijdig meerdere projecten op een USB-stick op te slaan, die door een projectmanager wordt beheerd.

pilz-f_press_group_19pnozmulti_2_laptop_max_configuration_b8_2_cold_2016_10

Gebruikers kunnen bestaande projecten via een migratiehulp van de software overzetten. Bij de hardware-omzetting ondersteunt de migratieassistent bestaande projecten die vanaf PNOZmulti of PNOZmulti Mini op PNOZmulti 2 projecten moeten worden overgezet. Hierdoor zijn projecten eenvoudig en snel geconfigureerd, waardoor de gebruiker tijd en kosten bespaart.

Een andere noviteit van de PNOZmulti Configurator voor het basisapparaat PNOZ m B1 is de functiebouwsteen voor schakelmatten. Hiermee kan alle op de markt gangbare schakelapparatuur veilig worden bewaakt.

De PNOZmulti 2 configureerbare besturingssystemen zijn als open besturingssysteem onafhankelijk van de bovenliggende ondernemings- of installatiebesturing flexibel en in meerdere branches te gebruiken en bieden daarbij maximale veiligheid (afhankelijk van de applicatie tot PL e en SIL CL 3).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven