Ga naar hoofdinhoud

Pepperl+Fuchs introduceert IO-Link Master met OPC UA

Pepperl+Fuchs introduceert zijn IO-Link Master met OPC UA-interface. (foto: Pepperl+Fuchs)

Pepperl+Fuchs is naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat een IO-Link Master met OPC UA-interface aanbiedt en daarmee de weg effent voor end-to-end, transparante en volledige communicatie van het laagste veldniveau naar de cloud.

OPC UA is een op Ethernet-gebaseerd communicatieprotocol dat een eenvoudige en flexibele manier biedt om van machine naar machine of van machine naar cloud te communiceren. OPC UA kenmerkt zich door onafhankelijkheid, wat klanten maximale flexibiliteit geeft bij het ontwerpen van hun IoT-systemen. Ze zijn dus volkomen vrij op welk platform ze hun systemen baseren.

IO-Link Master met OPC UA

Door OPC UA en IO-Link te combineren, creëert Pepperl + Fuchs nieuwe mogelijkheden voor consistente, transparante en naadloze communicatie vanaf het laagste veldniveau naar de cloud.

IO-Link biedt de interface voor identificatie-, diagnose- en parametergegevens van de sensortechnologie. OPC UA is de optimale oplossing om deze gegevens over te brengen naar op PC of de cloud gebaseerde systemen, parallel aan de tijdkritische besturingscommunicatie. Alleen dan kunnen de visies op Industrie 4.0 mogelijk worden gemaakt door gedetailleerde gegevens van het laagste veldniveau te verzamelen en deze doelgericht te evalueren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven