Ga naar hoofdinhoud

Partnerland Portugal presenteert digitale oplossingen op Hannover Messe

Industry 4.0 staat op Hannover Messe 2017 centraal met als hoofdthema Integrated Industry Creating Value (foto: archief Aandrijftechniek)

Portugal is partnerland op Hannover Messe, dat plaatsvindt van 30 mei tot 2 juni. Portugese bedrijven ontwikkelen innovatieve digitale technologieën waarmee internationale bedrijven de levenskwaliteit van miljoenen mensen kunnen verbeteren.

Tijdens de Hannover Messe zal partnerland Portugal innovatieve bedrijven presenteren die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van bewezen, geavanceerde hightech-oplossingen op gebieden zoals kunstmatige intelligentie, augmented en virtual reality, big data, cloud computing, cyber-systemen, Industrial Internet of Things, intelligente energieoplossingen, sensoren en slimme materialen.

Partnerland Portugal

Portugese bedrijven, waaronder ook veel MKB-bedrijven, zijn goed thuis in Industrie 4.0-concepten die industriële transformatie stimuleren. Ze bieden oplossingen voor industrieën variërend van automotive en transport tot matrijzen- en kunststoffen- en verpakkingsindustrie en farmaceutica.

Software

Portugese providers bieden bijvoorbeeld slimme productie-uitvoeringsoplossingen die processen in realtime bewaken. Deze maken deel uit van de volgende generatie software die managers helpt betere beslissingen te nemen op basis van realtime informatie van de werkvloer.

Ook kleine bedrijven tellen mee

Door digitalisering maken kleine bedrijven steeds meer doorbraken in gebieden die vroeger het exclusieve domein waren van grote industriële spelers. Met behulp van revolutionaire ideeën en technologieën hebben Portugese start-ups een ecosysteem opgebouwd, denk aan Farfetch, Outsystems, Talkdesk, Feedzai, Remote, Unbabel en Sword Health, evenals nieuwkomers zoals Defined.ai en Veniam. Het partnerland Portugal biedt een unieke kans voor internationale bedrijven om met deze ondernemers samen te werken om onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten te bevorderen.

Supercomputer

Ook op wetenschappelijk vlak springt Portugal eruit: de Europese Unie koos het land uit om een ​​van de acht nieuwe Europese supercomputers voor onderzoek te installeren. Deze supercomputer, die in 2022 operationeel wordt, geeft onderzoekers toegang tot meer en betere rekenkracht voor projecten op het gebied van onder meer geneeskunde en kunstmatige intelligentie.

Het Portugal Digital Ecosystems Pavilion bevindt zich in hal 5 op Hannover Messe 2022.

Ook interessant: Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven