Ga naar hoofdinhoud

Ook RioleringsVakdagen en Aqua verplaatst wegens coronavirus

Genoeg water voor het gebouw van Evenementenhal Gorinchem, maar de vakberuzen voor water en riolering zijn wegens het coronavirus uitgesteld. (foto: Ad Spijkers)

De komende editie van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar 16, 17 en 18 juni 2020. Beide vakbeurzen stonden gepland voor komende week in de Evenementenhal in Gorinchem.

Bas van Gent, group director van beursorganisator Easyfairs legt de situatie uit. “Aanvankelijk zou de beurs doorgaan op 17, 18 en 19 maart, geheel in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Deze richtlijnen geven nu nog steeds aan dat grote evenementen door mogen gaan.

Ook krijgen we nog steeds het vertrouwen van onze partners en 95% van de exposanten. Echter zien we sinds deze week een koerswijziging in de richtlijnen bij de waterbedrijven en industrieën van Nederland en daaropvolgend direct een flinke rem op de bezoekersregistraties.

Coronavirus

Met de situatie in Noord-Brabant (waar de beurs een sterke basis heeft), en het feit dat veel bezoekende bedrijven verantwoordelijk zijn voor een vitale infrastructuur in Nederland (die logischerwijs stringentere richtlijnen volgen), verwachten we dat we in een stroomversnelling terecht zijn gekomen. Het gevolg hiervan is we volgende week geen waardevol moment kunnen bieden voor de Nederlandse watersector.”

Gezien de onvoorspelbaarheid en onvermijdelijkheid van het coronavirus (officieel COVID-19 ) dat buiten de controle van Easyfairs valt, heeft de organisatie om Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen te verplaatsen. Dit wordt gesteund door onze partners en de watersector. Easyfairs vindt het belangrijk om de watersector de kans te bieden dit jaar bij elkaar te komen. Er zijn legio uitdagingen die de keten dient op te pakken, bijvoorbeeld op het gebied van klimaatadaptatie, opkomende stoffen in zuiveringen, waterbesparingen, energietransitie en ga zo maar door.

Van Gent: “We vinden het jammer dat we zo kort voor het evenement genoodzaakt zijn om hiertoe te besluiten. Zeker gezien de flinke impact voor de deelnemende en aanverwante partijen met al hun voorbereidingen en in gang gezette zaken. Toch is dit gezien de huidige situatie de enige juiste beslissing. We hopen dat het coronavirus ingedamd blijft en gaan er medio juni een nog groter feest van maken voor de watersector in Nederland.”

Nog meer beurzen uitgesteld

De collega’s van Recycling International melden dat ook de IFAT, de internationale vakbeurs voor water-, afvalwater-, afval- en grondstofbeheer, is uitgesteld. Deze beurs zou van 4 tot en met 8 mei worden gehouden in Messe München. Het evenement zal nu plaatsvinden van 7 tot en met 11 september.

Verder maakte de redactie van Truck & Transport Management op 11 maart bekend dat ook Transport Compleet Hardenberg is uitgesteld. Deze stond gepland op 24, 25 en 26 maart 2020 in Evenementenhal Hardenberg maar wordt verplaatst naar 1, 2 en 3 december 2020. Ook dit weer wegens het coronavirus.

Op 13 maart maakte Easyfairs bekend dat ook de verpakkingsbeurs Empack 2020 wordt verplaatst. Deze beurs stond gepland voor 31 maart en 1 en 2 april in Jaarbeurs Utrecht. Volgens Easyfairs is het besluit om Empack te verplaatsen vlak voor de bekendmaking van de nieuwe maatregelen vanuit de Nederlandse overheid genomen. Als nieuwe data staan nu 23 tot en met 25 juni op het beursprogamma.

Dezelfde dag maakten het Fraunhofer-Institut für Produktionstechnologie en het Werkzeugmaschinenlabor van de RWTH bekend, dat ook het Aachen Machine Tool Colloquium AWK’20 dankzij het coronavirus is uitgesteld. Het congres stond op de agenda voor 14 en 15 mei. Volgens het persbericht is de organisatie nog in overleg met de congreslocatie over een nieuwe datum. De website wijst al op een AWK’21.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven