Ga naar hoofdinhoud

Online kabelconfigurator

De kabel- en energietoevoer expert igus GmbH uit Keulen presenteert ter gelegenheid van de SPS IPC Drives 2012 in Neurenberg een productieconcept dat nieuw is in de kabelindustrie. Dankzij de ‘Chainflex CC’ (‘Chainflex Custom Cable’) online kabelconfigurator daalt de minimumlengte bij klantspecifieke kabels naar wens tot 300 meter en kan de levertijd worden verkort tot drie weken.

Met een speciaal ontwikkelde online-configurator kunnen klanten binnen enkele minuten hun individuele kabel naar wens samenstellen en direct bestellen. De fabrikant wil daarmee in de eerste plaats de gebruikers ondersteunen die in de meer dan 950 kabels tellende ‘Chainflex’-productfamilie tot nu toe nog niet de ideale kabel voor hun dynamische toepassing hebben kunnen vinden.

Uit klantaanvragen blijkt dat de vraag naar individuele kabels steeds groter wordt. De markt biedt weliswaar tal van kabels ‘op maat’ maar deze zijn vaak duur. De levertijden kunnen tot wel twintig weken zijn en minimale bestellengten zijn vanaf 1.000 m. De interface naar de nieuwe ‘Chainflex CC’-configurator staat per direct ter beschikking onder www.igus.nl/chainflexCC. Het overzichtelijke online-tool vereist geen voorafgaande registratie en de keuzemogelijkheid uit verschillende gestandaardiseerde kabel- en opbouwtypes zorgt voor veel opties.

Met een breed spectrum van mantelmaterialen, kleuren en een individuele opdruk wordt de persoonlijke kabel naar wens afgerond. Het getoonde resultaat bevat een dagactuele prijs en kan direct worden besteld. Als tussen alle mogelijke combinaties de gewenste kabel toch niet gevonden kan worden, kan per muisklik een spoed aanvraag naar het ‘Chainflex’-team worden gezonden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven