Ga naar hoofdinhoud

Offshore Energy had anticylisch karakter

Ondanks een iets lager bezoekersaantal was Offshore Energy 2015 een succesvolle beurs in een markt die lastige tijden doormaakt (foto: Navingo).

Met 658 exposanten, 23.000 m2 vloeroppervlak en bezoekers uit 86 landen deed de vorige week gehouden Offshore Energy Exhibition & Conference 2015 (OEES) het weer net iets beter dan de editie 2014. Het aantal bezoekers was wel wat lager, 11.865 nu tegenover 13.452 vorig jaar. Daarmee was beursorganisator Navingo nog altijd heel tevreden in dit turbulente en uitdagende jaar voor de offshore-industrie. Want hoewel het door de lage olieprijs wat rustiger is op de Noordzee, denken veel bedrijven na over investeringen in de toekomst van energie. Anticyclisch bezig dus.

Het evenement bood ‘captains of industry’, (jonge) professionals en studenten een vakbeurs, een conferentie en veel mogelijkheden om te netwerken. Drie dagen (vanaf maandag met de Offshore Wind Conference) was Amsterdam een ontmoetingsplaats voor internationaal opererende bedrijven, OEM’s en toeleveranciers die actief zijn in olie- en gasexploratie en -productie en duurzame energie.

Offshore Energy 2015

De vakbeurs besloeg dit jaar vier hallen van RAI Amsterdam (vorig jaar 3,5), hoewel de vanaf de hoofdingang gezien achterste hal beduidend rustiger was dan in de andere hallen. Het expositieprogramma toonde een overzicht van de stand der techniek, met behalve bezoekerstrekkers (zoals een inmiddels bijna onvermijdelijke F1-simulator) ook uiterst gespecialiseerde apparatuur en dienstverlening. Verschillende paviljoens, waaronder van Netherlands Maritime Technology, boven mogelijkheden voor overleg, discussies en netwerken.

Volgend jaar zal Offshore Energy Exhibition & Conference plaatsvinden op 25 en 26 oktober.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven