Ga naar hoofdinhoud

Offshore Energy groeide sneller dan verwacht

Een van de paneldiscussies ging in op resourcing in de offshore industrie (foto: Navingo).

De zevende Offshore Energy Exhibition & Conference (OEES), die werd gehouden op 28 en 29 oktober in Amsterdam RAI, trok 13.452 bezoekers van 81 nationaliteiten. Dat is een forse groei (respectievelijk 47% en 45%) in vergelijking met de editie van 2013, toen 9123 bezoekers van 56 nationaliteiten het evenement bezochten. Volgens organisator Navingo telde het evenement 630 exposanten op 21.000 m2 vloeroppervlak en 106 sprekers in 22 sessies.

De vakbeurs vond plaats in vier hallen. Van de 630 exposanten die hun oplossingen en diensten voor de offshore olie, gas en duurzame energie industrie presenteerden, kwamen er 124 uit het buitenland.

Conferenties tijdens Offshore Energy

Ook de conferentie was groter, met meer sprekers, meer onderwerpen en meer sessies. De drie paneldiscussies tussen captains of industry of industry gingen in op strategische uitdagingen, trends in de financiering en resourcing in de offshore industrie (foto). De acht technische sessies hadden betrekking op diverse onderwerpen, variërend van vaste en overgave aan offshore-onderhoudsdiensten en van de laatste in offshore schepen aan de technische en regelgevende ontwikkelingen in golf- en getijdenenergie.

Tijdens de tweede dag van Offshore Energy werd op dezelfde locatie de conferentie Offshore Wind Installation and Maintenance gehouden. Tijdens deze vijfde jaarlijkse windconferentie kwamen enkele van de meest dringende problemen in verband met de groei van windindustrie aan de orde.

De volgende Offshore Energy Exhibition & Conference zal plaatsvinden op 13 en 14 oktober 2015.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven