Ga naar hoofdinhoud

NSK opent opleidingscentrum in Tilburg

Eén van de NSK-opleidingsruimtes, compleet met opstelling voor live demonstraties (foto: NSK).

NSK heeft twee trainingscentra geopend en een nieuw opleidingsprogramma aangekondigd. Eén opleidingscentrum is in Tilburg. Dankzij de opleidingen kunnen gebruikers van lagers de betrouwbaarheid en productiviteit van hun machines maximaliseren. Dan kan door het verbeteren van hun vaardigheden en kennis in dit belangrijk aspect van de techniek. Die opleidingen kunnen ook op de site van de klant gegeven worden indien gewenst.

In het nieuwe opleidingsprogramma is een grote verscheidenheid aan cursussen opgenomen, die zich richten op de belangrijkste vragen rond lagers. Dit programma is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het kiezen, gebruiken en onderhouden van lagers.

Het opleidingsaanbod van NSK wordt ondersteund door de opening van twee centra voor het opleiden van bestaande en potentiële klanten. Ze zijn gevestigd in Guyancourt (bij Versailles) en in Tilburg. De trainingscentra bieden een combinatie van theoretische en praktische opleiding voor het monteren en demonteren van lagers met behulp van het assortiment onderhoudstools van het merk.

Opleidingscentrum

Elk centrum is uitgerust met de nieuwste gereedschappen en een technisch platform waar de meest geschikte procedures voor montage- en demontage aan bod kunnen komen.

Een voorbeeld uit de aangeboden opleidingen is ‘Introductie tot lagers’, een training van een halve dag die een overzicht geeft van de lagerfuncties, de beschikbare lagertypes op de markt, de gebruikte technische woordenschat en enkele typische toepassingen. Een ander voorbeeld is de opleiding ‘Advanced Bearing Technology’, eveneens van een halve dag. Deze cursus focust in detail op het ontwerp en de kenmerken van lagers, met aandacht voor het effect op de prestaties van de diverse opties.

Alle opleidingssessies bieden gebruikers de gelegenheid om hun kennis rond lagers en gerelateerde onderwerpen up-to-date te houden en te verbeteren. De instructeurs zijn ervaren ingenieurs met een grote technische ervaring en een goede kennis van specifieke sectorgebonden vereisten. Het ultieme doel van alle opleidingen is om zowel technische als commerciële medewerkers te voorzien van technische informatie die ze nodig hebben tijdens hun werk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven