Ga naar hoofdinhoud

NSK Ltd. neemt Brüel & Kjær Vibro over

NSK Ltd neemt Brüel & Kjær Vibro over, een toonaangevende specialist in conditiebewakings-systemen (foto: NSK)

NSK Ltd neemt Brüel & Kjær Vibro over, een toonaangevende specialist in conditiebewakings-systemen (CMS). NSK gebruikt deze systemen nu al voor de continue monitoring van onder andere wentellagers voor windturbines en railvoertuigen. De aankoopprijs van B&K Vibro bedraagt ongeveer 169 miljoen euro. De verkopende partij is Spectris Plc.

De ontwikkeling van een business area voor conditiebewakingssystemen (CMS) maakt deel uit van de strategie van NSK op middellange termijn. Het bedrijf streeft dus naar een verdere ontwikkeling van de reeds in gebruik zijnde CMS-systemen voor storingsmonitoring en levensduurdiagnose tot uitgebreide serviceoplossingen.

Snelgroeiende markt

De overname van Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro) geeft NSK toegang tot geavanceerde technologie en een hoogwaardig klantenbestand in deze snelgroeiende markt. De uitstekende marktpositie en reputatie van B&B Vibro zal NSK in staat stellen de uitbreiding van zijn CMS-bedrijf te versnellen.

De ontwikkeling van conditiebewakingssystemen (CMS) maakt deel uit van de strategie van NSK op middellange termijn

Bovendien zal de overname het vermogen van NSK versterken om oplossingen te vinden voor de huidige trends in de sector: flexibele automatisering en verhoogde efficiëntie en beschikbaarheid van machines en apparatuur. Bovendien zijn CMS-systemen de eerste use case voor Industry 4.0. in veel bedrijven, d.w.z. voor de uitgebreide digitalisering van de industriële productie.

Roterende toepassingen

B&K Vibro staat wereldwijd bekend als specialist voor CMS-systemen in roterende toepassingen. Dit sluit goed aan bij NSK als een van ’s werelds grootste producenten van wentellagers. Continue monitoring van wentellagers in machines en systemen kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in productiviteit en kwaliteit en kan in de volgende stap worden uitgebreid naar predictief onderhoud.

NSK gebruikt de apparatuur van Brüel & Kjær Vibro onder andere in railway toepassingen (foto: NSK)

Onafhankelijke organisatie

B&K Vibro zal als een onafhankelijke organisatie opereren onder de directe supervisie van de President en CEO van NSK. Door gebruik te maken van de middelen van NSK kan het bedrijf zich in de toekomst nog sneller ontwikkelen. Toshihiro Uchiyama, President en CEO van NSK Ltd. zei: “Met de aankoop van B&K Vibro zullen we in staat zijn om ons CMS-bedrijfsplatform te verbeteren en verdere groei te realiseren in deze snelgroeiende markt.”

Werken aan innovatieve CMS-oplossingen

Marcel Van Helten, CEO van Brüel & Kjær, voegt hieraan toe: “We zijn zeer vereerd om deel uit te maken van NSK. De synergieën tussen onze bedrijven liggen voor de hand. De combinatie van vaardigheden en kennis die in de twee bedrijven bestaat, vormt de basis voor het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve CMS-oplossingen met duidelijke voordelen voor de klant”.

Positieve stap voor de toekomst

Andrew Heath, Chief Executive van Spectris Plc, legt de beweegredenen achter de keuze van de verkoper uit: “B&K Vibro is in onze ogen een ideale keuze voor NSK. In de toekomst zal B&K Vibro deel uitmaken van een wereldwijde organisatie met aanvullende producten en een zeer breed klantenbestand. Het is de uitgesproken strategie van NSK om te investeren in de uitbreiding van de CMS business en om de bijbehorende technologieën verder te ontwikkelen. De overname is dus een positieve stap in de toekomst voor B&K Vibro.”

Eerste publicatie Paul Quaedvlieg 17 december 2020

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven