Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe snelle controller met betere connectiviteit

De CompactLogix 5380-controller is bij uitstek geschikt voor toepassingen met hoge snelheid met maximaal 20 motion-assen (foto: Rockwell Automation)

Fabrikanten staan onder voortdurende druk om de productiesnelheden en doorvoer te verhogen met behoud van kwaliteit. Daarnaast groeit hun behoefte aan slimme machines. De nieuwe Allen-Bradley CompactLogix 5380-controller van Rockwell Automation voorziet hierin door grotere precisie, verbeterde connectiviteit en tot 20 procent meer capaciteit naar toepassingen te brengen ten opzichte van eerdere CompactLogix-controllers.

De CompactLogix 5380-controller is bij uitstek geschikt voor toepassingen met hoge snelheid met maximaal 20 motion-assen. De controller combineert de voordelen van het hoogwaardige Integrated Architecture-aanbod van Rockwell Automation met het compacte formaat van de CompactLogix-reeks. In combinatie met het nieuwe Allen-Bradley serie 5069 Compact I/O-systeem verbeteren geplande outputs de I/O-responstijd tot maar liefst 0,2 milliseconde. De event triggers van de I/O-modules zorgen voor een vrijwel directe uitvoering van taken.

“Deze nieuwe controller biedt met name uitkomst voor verpakkingstoepassingen met hoge snelheid, waarbij een snelle responstijd cruciaal is voor een soepel productieproces”, aldus Dexter Leong, productmanager bij Rockwell Automation. “Nieuwe functies binnen de CompactLogix-reeks, zoals geplande outputs en event triggers, stellen engineers in staat om compacte machines met hoge precisie te ontwerpen.”

Een configureerbare dubbele Ethernet-poort met een capaciteit van 1 Gigabit biedt daarnaast ondersteuning voor device level ring (DLR)-topologieën en het gebruik van meerdere IP-adressen. De mogelijkheid om met verschillende IP-adressen te werken biedt met name uitkomst voor fabrikanten die binnen het netwerk een scheiding willen aanbrengen tussen het dataverkeer van de fabrieksvloer en het zakelijke dataverkeer.

Diagnostische indicatielampjes geven de status van de communicatie, de modulestatus en de activiteit van de I/O-module aan. Dit biedt operators en technici direct inzicht in problemen, zodat zij de controller niet met een computer hoeven te verbinden. Een ingebouwd systeem en voedingsterminals in het veld zorgen daarnaast voor een reductie van de bedrading met I/O-modules.

De CompactLogix 5380-controller biedt ondersteuning voor verbeterde beveiliging in het kader van een ‘diepteverdediging’-aanpak voor het beschermen van faciliteiten, bedrijfsactiva en intellectueel eigendom. De controller voorziet in geavanceerde beveiligingstechnologieën en softwarefuncties, zoals digitaal ondertekende en versleutelde firmware, controllergebaseerde wijzigingsdetectie en een audit trail. De controller biedt daarnaast op rollen gebaseerde toegang tot routines en uitbreidingsinstructies.

Net zoals bij andere Logix-controllers kunnen engineers met behulp van de ontwerpsoftware Rockwell Software Studio 5000 de CompactLogix 5380-controller configureren en alle elementen van hun besturingssysteem ontwikkelen. Het is mogelijk om data eenmalig te definiëren en vervolgens op eenvoudige wijze op te vragen en overal binnen de Studio 5000-omgeving te hergebruiken voor een snellere ontwikkeling en inbedrijfstelling van systemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven