Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe servo-wormwiel-reductiekasten van Wittenstein

De nieuw ontwikkelde V-Drive Basic is voorlopig verkrijgbaar in twee formaten met de basistypen holle as en volle as aan de uitgaande zijde en in totaal vijf overbrengingsverhoudingen (foto: Wittenstein)

Wittenstein toont op de komende Motek in Stuttgart van 10 tot 13 oktober 2016 onder meer haar nieuwe servo-wormwielreductiekasten uit de V-Drive-series. Ook toont het bedrijf het nieuwe principe voor het spaanloos vastpennen van tandheugels.

Op de Motek wordt voor het eerst het uitgebreide portfolio van Wittenstein alpha op het gebied van servo-wormwielreductiekasten uit de productgroep V-Drive gepresenteerd. De nieuw ontwikkelde V-Drive Basic is voorlopig verkrijgbaar in twee formaten met de basistypen holle as en volle as aan de uitgaande zijde en in totaal vijf overbrengingsverhoudingen. Voor alle uitvoeringen is de torsiespeling bepaald op 10 tot ≤ 15 arcmin. De bijzondere geometrie en uitvoering van de vertanding in de V-Drive Basic garanderen niet alleen een hoog toerentalreserve, maar ook een hoog rendement – hierdoor werken de servo-wormwielreductiekasten ook heel rustig en stil: bij volledige belasting maximaal 65 dB(A) en bij gemiddelde toerentallen ongeveer 50 dB(A).

De upgrade-versies V-Drive Value en V-Drive Advanced zijn volledig compatibel met de beproefde V-Drive eco en V-Drive+, maar hebben hogere koppels en een opmerkelijk geringere torsiespeling te bieden. Bovendien zijn beide V-Drive-versies ontworpen voor een levensduur van meer dan 20.000 bedrijfsuren, een waarde die ongeveer 25 tot 50% boven de huidige marktnorm ligt.

Efficiency engineering: snel wisselen van tandheugels

Op de Motek 2016 presenteert en demonstreert Wittenstein alpha een montagevriendelijk principe voor het vastpennen van tandheugels: hiervoor is alleen de meegeleverde tweedelige montageset nodig, die uit montagepen en -huls bestaat en met hamer en inbussleutel wordt gemonteerd. De tijdsbesparing bij de montage is aanzienlijk: dankzij het spaanloos vastpennen is een betrouwbare, vormgesloten fixatie van een tandheugel binnen een minuut mogelijk – in plaats van 30 tot 45 minuten bij de gebruikelijke wijze van vastpennen. Ook bij onderhoudsbeurten kunnen tandheugels snel en eenvoudig worden verwisseld. Op de beursstand van Wittenstein kunnen beursbezoekers zelf testen en ervaren hoe eenvoudig het vastpennen kan zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven