Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Rockwell beveiligingscomponenten

De Allen-Bradley Compact GuardLogix 5380 besturingen voldoen aan de veiligheidseisen van SIL 2/PLd tot en met SIL 3/PLe (foto: Rockwell Automation).

Machinebeveiligingscomponenten die zijn ontworpen voor het verkeerde veiligheidsniveau kunnen aanzienlijke problemen veroorzaken. Systemen die niet voldoen aan de noodzakelijke veiligheidseisen zijn niet alleen een gevaar voor het bedienend personeel, maar geven ook aanzienlijke kosten. Anderzijds kunnen machinesystemen die meer veiligheidsvoorzieningen bevatten dan noodzakelijk is, onnodig duur worden. Rockwell Automation ondersteunt technici bij het op maat ontwerpen van hun veiligheidssystemen en bij het optimaliseren van productiviteit, ruimtebeslag en kosten van hun machine.

De verder uitgebreide serie Allen-Bradley Compact GuardLogix 5380 besturingen voldoet nu aan de veiligheidseisen van SIL 2/PLd tot en met SIL 3/PLe. Hiermee kunnen technici veiligheidssystemen aanpassen aan het respectievelijke veiligheidsniveau van een applicatie. Bovendien zijn de besturingen ontworpen voor de hogere productiviteits-, communicatie- en beveiligingseisen van intelligente machines.

Rockwell Automation voegt bovendien nieuwe veiligheidsmodules voor de I/O-producties Flex 5000 en Compact 5000 toe. Dankzij hun snelle reactietijden kunnen technici veiligheidsvoorzieningen dichter bij de machine plaatsen en daarmee het ruimtebeslag beperken. De veiligheidsmodules zijn door de TÜV gecertificeerd voor toepassing in veiligheidsapplicaties tot SIL CL 3 en PLe/Cat. 4.

Nieuwe beveiligingscomponenten

Met de schaalbare veiligheidsbesturingen kunnen machinebouwers het kostenplaatje en de complexiteit vermijden die meestal samenhangen met systemen die op een hoger dan noodzakelijk veiligheidsniveau zijn ontworpen. Rockwell Automation zal ook in de toekomst zijn producten zodanig ontwikkelen dat ze dankzij extra veiligheidsfuncties personen, installaties en het milieu beschermen en tegelijkertijd de productiviteit verhogen.

Voor de frequentieomvormers PowerFlex 755 en 755T is er nu een optiemodule voor geïntegreerde veiligheidsfuncties, gebaseerd op DIN EN 61800-5-2. De module bewaakt toerental, draairichting en positie en brengt veiligheids- en standaard besturingssystemen in één enkel EtherNet/IP netwerk onder één besturing samen. Bovendien biedt de netwerkbeveiligingsoplossing een zoneregeling, waarbij een gedeelte van de machine naar een veilige toestand kan worden gebracht terwijl de andere delen doordraaien.

De nieuwe producten in het portfolio voor machineveiligheid zijn ontworpen voor communicatie via EtherNet/IP en voor een betere conformiteit getest volgens machineveiligheidsnormen. De producten zullen zijn opgenomen in de volgende versie van de Safety Automation Builder software tool. Deze gratis tool dient voor gebruikers als leidraad bij de constructie van veiligheidssystemen inclusief ontwerp, productkeuze en veiligheidsanalyse. Verder biedt Rockwell Automation een brede ondersteuning voor elke fase van de veiligheidslevenscyclus – van risico-analyse en design via inrichting en afname tot en met training.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven