Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Omron sensoren voor stroom en druk

De nieuwe flow- en druksensoren van Omron bieden een oplossing voor het beheren van industriële processen (foto: Omron).

De nieuwe E8FC flowsensoren en E8PC druksensoren van Omron bieden een nieuwe oplossing voor het beheren van industriële processen die gebruik maken van vloeistoffen en gassen. De nieuwe sensoren voeren een dubbele bewaking uit van de belangrijkste flow- of drukparameters en bieden tegelijkertijd een temperatuuruitlezing.

De nieuwe sensoren kunnen een preventieve waarschuwing geven over procesafwijkingen. Dit kan aan de hand van felgekleurde visuele signalen en eenvoudig af te lezen parameters op een goed leesbare, zwart-witte indicator. De sensoren kunnen niet alleen informatie overbrengen over de systeemstatus via een snelle IO-Link verbinding (COM3), maar ook procesdata, parameters en zelfdiagnose informatie.

Sensoren voor stroom en druk

De E8FC/E8PC-flow- en druksensoren zijn een aanvulling op Omron’s ‘concept voor verticale integratie’. Hiermee kunnen data van het onderste niveau van de automatiseringspiramide worden verzonden naar de bovenste laag en kunnen instellingsparameters van de bovenste laag naar iedere sensor worden overgedragen.

De E8FC-sensoren kunnen worden gebruikt in de automotive-industrie om plotselinge uitval en defecten van giet- en lasmachines door afwijkingen in de koelvloeistof te voorkomen. De E8PC kan worden toegepast om pers- en procesfouten te voorkomen in verschillende soorten persen of in CNC en andere geavanceerde machinecentra, doordat de hydraulische druk nauwkeurig kan worden bewaakt.

Niet alleen de automotive-industrie kan van deze technologie profiteren. Ook andere industrieën waar een verwerkingsfout of afwijking kan leiden tot enorme schade aan het hele productieproces of het eindproduct. De nieuwe E8FC/E8PC kan worden gebruikt als een doeltreffende oplossing om dit soort problemen te voorspellen en vooraf aan te geven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven