Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe leergang filtratietechniek van Rexroth

Bosch Rexroth heeft een Engelstalige leergang over filtratietechniek uitgebracht. (foto: Bosch Rexroth)

Snelle nieuwe en verdere ontwikkelingen van aandrijf- en besturingssystemen en hun componenten vragen om medewerkers die op de hoogte zijn van de allerlaatste stand van de techniek. Bosch Rexroth heeft een nieuwe Technische Leergang over filtratietechniek uitgebracht, die ingaat op het concept en de technologieën die een rol spelen bij het schoon, droog en luchtvrij houden van vloeistoffen.

Opleiding en training vormen in de wereld van de techniek een voortdurend en onmisbaar thema. Snelle nieuwe en verdere ontwikkelingen van aandrijf- en besturingssystemen en hun componenten vragen om mensen die op de hoogte zijn van de allerlaatste stand van de techniek. Alleen met gekwalificeerd personeel kunnen bedrijven klantgericht reageren op veranderingen in de markt.

Bosch Rexroth beschikt over veel technologische know-how en geeft die graag door via op maat gemaakte opleidingen en middels literatuur. Het bedrijf brengt nieuw lesmateriaal in het de vorm van de uitgave Technical Instruction Filtration Technology. Deze technische leergang is gebaseerd op de Nederlandstalige uitgave Filtertechniek van MK Publishing en Feda. Het boek is beschikbaar in het Engels en Duits. De ontwikkeling en vertaling hiervan is in nauwe samenwerking met MK Publishing gerealiseerd. De leergang is online te bestellen.

Filtratietechniek

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de optredende storingen in hydraulische systemen is terug te voeren tot een onvoldoende conditionering van de hydraulische vloeistof. Dit vraagt om een juiste keuze van filters, filterconcept en onderhoudsmanagement waarmee niet alleen de betrouwbaarheid van de installatie wordt vergroot, maar ook de standtijd van de hydraulische vloeistof en filters aanzienlijk toeneemt. In deze technische leergang wordt ingegaan op de begrippen en technieken die daarbij een rol spelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven