Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe kabels en switches van Lapp

Op de Hannover Messe presenteerde Lapp nieuwe modellen van de Etherline Access serie, ditmaal voor Profinet netwerken (foto's: Lapp).

Lapp maak niet alleen kabels en connectoren. De fabrikant van geïntegreerde oplossingen voor kabel- en verbindingstechniek biedt sinds enige tijd ook actieve componenten zoals switches voor industriële datacommunicatie aan. Op de Hannover Messe toonde het merk uit Stuttgart zijn eerste Profinet-switches én de eerste single pair ethernetkabel.

De nieuwe switches van de PNF..T serie hebben vier, acht of zestien poorten en voldoen aan Profinet Conformance Class B. De switch kan dus onderscheiden of het bij een telegram om een aanvraag vanuit het web, data-overdracht vanuit een FTP, een media stream of een Profinet-telegram gaat.

Profinet switches

Als de belasting hoog is, kan de switch voorrang geven aan de belangrijke Profinet-telegrammen en verhinderden dat deze vertraging oplopen. De gebruikers krijgen daardoor een compacte en vooral robuuste oplossing voor hun veelheid aan industriële gebruiksdoelen

De switches voor Profinet maken onderdeel uit van de Etherline Access familie van Lapp, waarin al switches voor industrieel ethernet zijn opgenomen, zowel managed als unmanaged. Ze kenmerken zich door een korte reconfiguratietijd, dat is het tijdsbestek totdat na een onderbreking de communicatie is hersteld. De switches zijn voorzien van de modernste diagnose- en redundantiemethoden.

Eerste single pair ethernet kabel

Tot nu toe gold voor datakabels in fabrieken: sneller is beter. Maar om afzonderlijke sensoren op het veldniveau in de fabriek aan te sluiten, zijn Cat.6- of zelfs Cat.7-kabels overgedimensioneerd. Single pair ethernet kabels zijn hier het betere alternatief. In plaats van vier aderparen hebben deze er maar één, en dat scheelt bij het aansluiten van de aderparen veel tijd. Bovendien zijn deze kabels goedkoop en dun, zodat ze ook in krappe ruimten toepasbaar zijn.

Lapp single pair ethernet kabel
Single pair ethernet kabels zijn snel aan te sluiten en bieden goede datasnelheden voor afzonderlijke sensoren op veldniveau.

Lapp presenteerde op de Hannover Messe onder de naam Etherline T1 Flex zijn eerste single pair ethernet kabels. De volgende stap naar brede industriële toepassing van single pair ethernet is de ontwikkeling van bijpassende connectoren. Het bedrijf werkt met andere fabrikanten en normalisatiecommissies aan een uniforme connectorstandaard.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven