Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe productielocatie voor Huisman in Brazilië

De nieuwe Huisman productiefaciliteit is officieel geopend door mevrouw Cristina Pinho, Executive Manager E&P Services bij Petrobras (foto: Huisman)

Op donderdag 16 april heeft Huisman haar nieuwe productiefaciliteit in Navegantes, Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië, officieel geopend. Deze productiefaciliteit wordt gebruikt voor de constructie van offshore-apparatuur voor de Braziliaanse markt. Het is gelegen langs de rivier de Itajai-Açu, waardoor snelle installatie van Huisman apparatuur aan boord van zeeschepen mogelijk is.

Joop Roodenburg, CEO van Huisman: “De beslissing om een productiefaciliteit in Brazilië te starten, is een logisch antwoord op de enorme Braziliaanse vraag naar offshore installaties. De mogelijkheid om onze producten lokaal te produceren biedt ons en onze klanten een belangrijk concurrentievoordeel. We hebben al eerder bewezen dat we in staat zijn om productiefaciliteiten te bouwen op zogenaamde ‘green field’ locaties. Zo bouwen we bij onze productiefaciliteit in China momenteel zowel kranen als pijplegtorens en boorinstallaties”.

Productiefaciliteit

In 2013 is Huisman gestart met de bouw van de nieuwe Braziliaanse faciliteit en de eerste paal is in maart 2014 geslagen. Sindsdien is fase 1 van de bouw afgerond, met inbegrip van een grote productiehal, een werkvoorbereidings- en lashal en een kantoorgebouw. De bouw voor de volgende fase (schilderhal, magazijn en testfaciliteiten) is inmiddels gestart.

De Braziliaanse Huisman productiefaciliteit heeft al contracten op zak voor de levering van zes 65mt ‘Lattice Boom Cranes’ en vier 65mt ‘Knuckleboom Cranes’ voor Sete Brasil en kranen en ‘pipe storage baskets’ voor twee 340mt pijplegsystemen voor Technip-DOF. Daarnaast is er begin dit jaar een contract getekend met Grupo CBO voor vier ‘anchor handling and towing’ lierpaketten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven