Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Global FRL’s van Parker voor kleinere ruimtes

De nieuwe Parker FRL’s kunnen gemakkelijk worden gebruikt in toepassingen waar weinig ruimte is (foto: Parker)

Parker heeft haar populaire Global FRL’s luchtbehandelingssystemen een nieuwe esthetische en moderne uitstraling gegeven die voldoet aan het nieuwste design van machines. In het bijzonder zijn de P31 serie (met ¼” poort) en de P32 serie (met ½” poort) aangepast, die een uitstekende doorstromingswaarde leveren in relatie tot de omvang van de FRL.

Deze nieuwe generatie FRL systemen zijn standaard geschikt tot 10 bar (polycarbonaat beker) en, met de toevoeging van een aluminium beker, tot 17 bar. Hierdoor kunnen pneumatische systemen maximaal presteren. De nieuwe Parker FRL’s kunnen gemakkelijk worden gebruikt in toepassingen waar grotere FRL systemen voorheen niet geplaatst konden worden in verband met ruimtegebrek. Het nieuwe design, dat vervaardigd is aluminium, is modulair te combineren met de huidige Parker Global FRL serie.

Standaard worden er hoog-efficiënte elementen toegepast waardoor een hoge mate van het verwijderen van water mogelijk is. Alle bekers zijn voorzien van een positieve bajonet vergrendeling om een snelle, veilige en beveiligde montage iedere keer te verzekeren, en maakt het mogelijk om de filter cartridges te vervangen met slechts één hand. Nitril rubber (NBR) membranen en afdichtingen zijn standaard in alle producten.

Geschikt voor een breed scala aan toepassingen en omstandigheden, kan de P31 minireeks standaard ingezet worden tussen -10°C en 52°C en kan tot 65.5°C gebruikt worden als een aluminium beker wordt toegepast. Uitvoeringen die kunnen werken bij lage temperaturen van -40°C zijn binnenkort verkrijgbaar. Voor beide series zijn diverse accessoires beschikbaar. Voor de P31 serie is er een optioneel ultrafijnfilter beschikbaar die met of zonder drukverschilindicator (DPI) kan worden toegepast. De P32 serie kan worden voorzien van ronde en vierkante drukmeters.

Aangezien de veiligheid van personeel op de werkvloer steeds belangrijker wordt, zijn CAT 4 / CAT 2 redundante veiligheidsventielen beschikbaar die modulair toepasbaar zijn. Deze werken samen met de Global FRL serie om te voldoen aan de laatste EC Machine richtlijnen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven