Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe generatie roterende eindschakelaars

Euro Hübner Benelux heeft de B-Command PrimeCAM toegevoegd aan haar portfolio. De R & D divisies van Baumer en B-Command hebben hierin de voordelen en de know-how van conventionele schakelaars met tandwielen en moderne encodertechnologie gecombineerd. Dit resulteerde in een systeem met veilige omschakeling en tegelijkertijd de hoogste nauwkeurigheid.

Deze PrimeCAM is een veelzijdige en programmeerbare SIL2 schakelaar, die autonoom1 kan worden gebruikt als een stand-alone unit, maar ook in combinatie met de Baumer Hübner encoders. De sensor is ontworpen met een speciale focus op eisen van de offshore en de windindustrie, maar kan ook op andere gebieden worden gebruikt.

Het PrimeCAM-systeem is de eerste programmeerbare multifunctionele elektronische roterende eindschakelaar, met een grote verscheidenheid aan interfaces en nauwkeurige positioneringsignalen. Het instrument is gebaseerd op een optisch absolute positiedetectiesysteem en haalt een absolute nauwkeurigheid van 0,1 ° waardoor nieuwe mogelijkheden van positiemeting en -beperking mogelijk zijn.

Eindschakelaars

Een belangrijke eigenschap is dat het PrimeCAM-systeem de functionaliteit van de schakelaars, het absolute sensatiesysteem en de software kan bewaken. Elke mechanische schakelaar is gedefinieerd als potentiaalvrij omschakelcontact (monostabiel). De programmering van cams kan worden gerealiseerd via een USB-verbinding of door een van de businterfaces die in het systeem zijn geïntegreerd.

De PrimeCAM is gebaseerd op een optische absolute encoder met een totale resolutie van 25 bit of 29 bit. Als interfaces zijn een incrementele uitgang, SSI, een combinatie van deze twee, een analoge uitgang en CANopen aan boord. Voorts beschikt het instrument over één tot acht potentiaalvrije omschakelcontacten en maximaal twintig schakelpunten voor elke cam.

De behuizing is vervaardigd uit tegen zeewater bestand aluminium en biedt een hoge mate van beveiliging in zware omgevingen (beschermingsklasse IP660. De einschakelaar is bedoeld voor een omgevingstemperatuur van -40°C tot +80°C en wordt geleverd met een SIL2 certificering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven