Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe generatie autonome landingssystemen voor gateways

Na het geautomatiseerde proces om te landen blijft de Barge Master gateway veilig in positie dankzij de combinatie van deiningscompensatie en het dynamisch positioneren van het schip. (foto's: Barge Master)

Bosch Rexroth en Barge Master introduceren een nieuwe generatie autonome landingssystemen voor bewegingsgecompenseerde loopbruggen. Eerstgenoemde heeft een nieuw geautomatiseerd landingssysteem ontwikkeld waarmee zowel veiligheid als prestaties significant verbeterd zijn.

Landingssystemen zijn essentieel als het gaat om het overbrengen van mensen en goederen tussen een schip en olie-/gasplatform of windturbine. Dankzij geavanceerde technologie en digitale sensoren compenseert het systeem de beweging van het schip en de zee voor het veiliger gebruik van loopbruggen in deze specifieke condities.

Echter is het ook mogelijk om dergelijke systemen manueel te bedienen als het aan komt op het landen van loopbruggen op een platform. Afhankelijk van de ervaringen van de operator en de weercondities kan dit nog steeds een uitdagende taak zijn.

Autonoom landingssysteem

Veiliger wordt het dankzij de combinatie van geavanceerde radartechnologie, camera’s en sensoren, waardoor het systeem automatisch landen zonder manuele handelingen mogelijk maakt. Dit maakt de operatie consistent en betrouwbaar, onafhankelijk van weer of zeecondities.

Na het landen maakt de loopbrug gebruik van de deiningscompensatie en het dynamisch positioneren van het schip om een veilige en stabiele verbinding te zijn tussen het schip en het platform.

Verbetering veiligheid

Het autonome landingssysteem heeft meerdere voordelen. Op de eerste plaats is het een verbetering van veiligheid. Het meest belangrijk wellicht is het verbeteren van het aantal operationele uren.

Het systeem van Bosch Rexroth werkt onder zware omstandigheden en is niet afhankelijk van de beschikbaarheid van operators, wat de beschikbaarheid verhoogt. Deze drie voordelen zijn een stap voorwaarts op het gebied van autonome landingssystemen.

autonoom landingssysteem 1
Dankzij de combinatie van geavanceerde radartechnologie, camera’s en sensoren maakt het systeem automatisch landen zonder manuele handelingen mogelijk.

Het systeem is het resultaat van drie jaar van onderzoek en ontwikkeling en een nauwe samenwerking tussen Bosch Rexroth, de ontwikkelafdeling van Bosch en de partners van Barge Master. Het autonome landingssysteem is nu beschikbaar voor nieuwe schepen.

Later dit jaar volgt een optie voor het toepassen van het autonome landingssysteem op de Barge Master deiningsgecompenseerde loopbruggen.

Onderstaande video toont de normale Barge Master deiningsgecompenseerde loopbrug in actie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven