Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe editie Actemium Automation Award

Plaats van handeling is het Actemium Edulab, een proeftuin voor studenten met echte machines zoals die ook in fabrieken staan (foto: Actemium).

Actemium ontplooit voortdurend initiatieven om de instroom van jonge talenten in het bedrijfsleven te bevorderen. Eén van de initiatieven van het industrieel automatiseringsbedrijf is de Actemium Automation Award op 15 oktober in Veghel. Deze wedstrijd voor HBO-studenten engineering is een goede gelegenheid om in contact te komen met veelbelovende studenten en hen kennis te laten maken met zo veel mogelijk facetten van ons werk.

Tijdens de Actemium Automation Award lossen de deelnemers in teamverband verschillende automatiseringsvragen op. Dat gebeurt in en rond het Edulab, het praktijklokaal van Actemium in Veghel dat het hele jaar door dienst doet als proeftuin voor een nieuwe lichting specialisten.

Het bedrijf organiseert de wedstrijd nu voor het achtste jaar op rij. Het event levert Actemium vaak concreet resultaat op. Het bedrijf ziet een aantal deelnemers terug als stagiair of afstudeerder en een deel daarvan gaat uiteindelijk ook daadwerkelijk bij de onderneming aan de slag.

Samenwerking in Automation Award

De opdrachten worden bedacht en begeleid door automatiseringsbedrijven waarmee Actemium samenwerkt. Dit jaar zijn dat Proleit, SEW-Eurodrive, Cito Benelux/Phoenix Contact, Novotek, Rockwell Automation, Siemens, Schneider Electric, Itsme en IFM. De jury die de prestaties van de teams beoordeelt bestaat uit klanten.

Samenwerking is een essentieel onderdeel van de wedstrijd én een randvoorwaarde voor de organisatie ervan. Met hulp van de partners lukt het Actemium elk jaar om een goed programma neer te zetten. Ook dat is teamwork.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven