Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe directeur Control Techniques

Tony Pickering, de nieuwe directeur van Nidec Control Techniques: “Mijn ambitie is om Control Techniques terug op de kaart zetten."

Anthony Pickering is in december 2017 benoemd tot directeur van Nidec Control Techniques uit Wales. De nieuwe directeur ziet het bedrijf uit Wales graag terugkeren naar de top van fabrikanten van aandrijvingen. Hij weer waarover hij spreekt: hij heeft dertig jaar ervaring op het gebied van frequentieregelaars, opgedaan bij Danfoss en Schneider Electric.

Pickering begon zijn loopbaan als leerling en begrijpt als geen ander het belang van het aantrekken en ontwikkelen van de volgende generatie aan talenten. “We hebben met de E3 Academy een goed graduate programma en we hopen dat de beste jonge engineers bij Control Techniques willen komen werken. Daarvoor moeten ze weten dat ze hier alles kunnen krijgen wat ze nodig hebben voor een mooie carrière.”

De nieuwe directeur is dus geen onbekende in de markt.“De rol van Control Techniques in de ontwikkeling van de aandrijfmarkt is algemeen bekend. In de geschiedenis van de aandrijfmarkt kan je vele innovaties aanwijzen die door Control Techniques als eerste op de markt zijn gebracht en die we nu als vanzelfsprekend beschouwen.

We hebben ambitieuze plannen. We hebben een mooi assortiment aan producten en dat moeten we luid en duidelijk communiceren. Ik heb bijna dertig jaar ervaring in de markt, dus ik weet hoe de markt werkt en wat de behoeften van de klant zijn.”

Control Techniques

Pickering is bijna een jaar nadat het werd overgenomen door de Japanse Nidec groep van bedrijven bij Control Techniques gekomen. Hij constateert dat het land waar de producten vandaan komen steeds meer het verschil maakt. “We moeten voortbouwen op ons Brits erfgoed. Al de regelaars zijn ontworpen, getest en geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Onze expert teams bieden vanuit de UK goede technische ondersteuning. Met de steun van Nidec, die Control Techniques een jaar geleden overnam, kan het in bedrijf in Newtown (Wales) bouwen op een solide basis.”

Over Brits fabrikaat gesproken: ook Invertek (Wales), Siemens (en Yaskawa (Schotland) hebben in het Verenigd Koninkrijk fabrieken die grote aantallen frequentieregelaars  maken.

Het is de ambitie van Pickering (en niet alleen van hem) om het huidige Nidec Control Techniques terug op de kaart zetten. “Aandrijftechniek zit ons in het bloed; we praten er over, leven er naar. Iedereen in dit bedrijf heeft een achtergrond in aandrijftechniek. We hebben veel gepromoveerde wetenschappers en ingenieurs al heel lang in dienst.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven