Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe datum voor FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw 2022

De 17de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw vindt plaats van 12 tot 14 oktober 2022 in het Messe-zentrum Bad Salzuflen.

De FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw 2022, oorspronkelijk en zoals elk jaar gepland in de tweede week van november, wordt vervroegd. De beurs zal vier weken vroeger plaatsvinden van 12 tot 14 oktober 2022. De reden daarvoor: de verschuiving van de beurs SPS – Smart Production Solutions naar de datum waarop de FMB was gepland.

Christian Enßle, Portfolio Manager FMB van Easyfairs GmbH geeft uitleg. “Er zijn grote inhoudelijke overeenkomsten tussen de SPS als internationale toonaangevende beurs en de FMB als branche-expositie voor de noordelijke helft van Duitsland. Denk aan overeenkomsten in met name de domeinen elektro- en besturingstechniek, aandrijftechniek en automatiseringstechniek. Dat zijn de kerndomeinen van de SPS. Ongeveer een derde van de FMB-exposanten is direct of indirect actief in deze technische gebieden. Veel gerenommeerde aanbieders zijn aanwezig op beide beurzen. Wij willen dat dat ook dit jaar mogelijk is. Niet in het minst omdat marktleiders uit de automatiserings- en besturingstechniek hier in OWL (Ostwestfalen) thuis zijn. De beurs kan dankzij de topcluster it´s OWL (Intelligente Technische Systeme OstWestfalenLippe, red.) ook een blik op de toekomst van de digitalisering bieden.”

Gouden oktobermaand

Daarbij kwam het goed uit dat de Messe Bad Salzuflen met 12 tot 14 oktober een goede alternatieve datum kon aanbieden. Christian Enßle: “Wij denken dat een vervroeging naar de ‘gouden oktobermaand’ zowel voordelig is voor exposanten als voor bezoekers. De exposanten hebben de mogelijkheid om op beide beurzen aanwezig te zijn. De bezoekers krijgen een groter aanbod aan automatiserings-, aandrijf- en besturingstechniek gepresenteerd. Zo wordt het beeld van de toeleveringsindustrie in de machinebouw pas echt compleet, temeer omdat het hier gaat om de drijvende krachten achter innovaties op het vlak van digitalisering.”

2023

Volgend jaar staat de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw weer gepland in de tweede week van november, van 8 tot 10 november 2023 in Bad Salzuflen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven