Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe compacte controllers van Emerson

CPE 200-serie controllers bieden open communicatie via OPC UA Secure en andere veelvoorkomende industriële protocollen (Foto: Emerson)

Emerson heeft de PACSystems RSTi-EP CPE200 programmeerbare automatiseringscontrollers (PAC) geïntroduceerd. Deze nieuwe serie is ontworpen om flexibiliteit in de toeleveringsketen mogelijk te maken. Zo biedt het ingebouwde open communicatie waaronder OPC UA Secure en andere gangbare industriële protocollen via supersnel Gigabit Ethernet. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker gemakkelijk een breed scala van apparaten van derden kan aansluiten.

Voor OEM’ers is het belangrijk dat ze de machinebesturing van hun systemen op tijd en binnen budget programmeren. Daarbij moeten ze aandacht besteden aan zowel de te leveren prestaties, beveiliging als flexibele connectiviteit die klanten nodig hebben. De CPE 200-serie kan daarbij helpen met een security-by-design, open programmering en ingebouwde open communicatie. Hiermee kan de connectiviteit met externe apparaten en softwareplatforms worden vereenvoudigd, terwijl de kosten en complexiteit voor OEM’s en eindgebruikers worden verminderd.

Nieuwe mogelijkheden

Jeff Householder, president van Emerson’s oplossingen voor machineautomatisering: “De controllers uit de CPE 200-serie maken gebruik van Emersons cybersecure-by-design architectuur, gemeenschappelijke programmeermogelijkheden en IIoT-geschiktheid om opties te bieden die momenteel ontbreken in oudere compacte PLC’s.”

De controllers bieden open communicatie via native, vooraf gelicentieerde ondersteuning voor OPC UA Secure en andere veelgebruikte industriële protocollen voor flexibele connectiviteit via supersnel Gigabit Ethernet. IEC 61131 programmeertalen en C, ’s werelds populairste en gemakkelijkst te gebruiken programmeertaal, kunnen ingenieurs daarbij ondersteunen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven