Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Chief Technology Officer (CTO) voor de Lenze-groep

Dr. Ing. Claus Bischoff wordt de nieuwe CTO bij Lenze (foto: Lenze)

Een overdracht bij Lenze: Op 1 mei 2023 wordt Dr.-Ing. Claus Bischoff (49) de nieuwe CTO van de automatiseringsspecialist. Hij volgt Dipl.-Ing. Frank Maier (60) op, die de onderneming op 30 april na 14 jaar in de Raad van Bestuur en 18 jaar bij de onderneming verlaat om meer tijd aan zijn gezin en persoonlijke belangen te besteden. Als Chief Technology Officer wordt Bischoff verantwoordelijk voor Onderzoek & Ontwikkeling en Innovatie. In deze rol zal hij de digitale transformatie van de onderneming en de technologische ontwikkeling van Lenze’s dienstenaanbod blijven stimuleren.

Frank Maier trad in 2005 in dienst. Hij leidde onder meer de transformatie van het productportfolio tot een schaalbaar modulair mechatronicasysteem en besteedde bijzondere aandacht aan de uitbreiding van het softwareportfolio en de expertise.

Belangrijke technische mijlpalen

“Gedurende bijna twee decennia heeft Frank Maier een sleutelrol gespeeld bij het vormgeven van de verdere ontwikkeling van de onderneming en het bereiken van belangrijke technische mijlpalen. Namens de gehele raad van commissarissen en de Lenze-familie van eigenaren wil ik hem bedanken voor zijn werk en de behaalde successen. Wij wensen hem het allerbeste voor de rest van zijn leven”, zegt Dr. Michael Paul, voorzitter van de raad van commissarissen van Lenze SE, en voegt daaraan toe: “Tegelijkertijd ben ik erg blij dat we Dr. Claus Bischoff hebben kunnen aantrekken voor de Raad van Bestuur van Lenze. Ik zie hem als een sterke leider die technische knowhow combineert met een ondernemende instelling, en ik ben ervan overtuigd dat hij een beslissende impuls zal geven aan de verdere groei van de Lenze Group.”

Dr.-Ing. Claus Bischoff (links) wordt de nieuwe CTO. Hij zal Dipl.-Ing. Frank Maier (rechts) vervangen bij Lenze (foto: Lenze)

Digitalisering en IIoT

Lenze CEO Christian Wendler vult aan: “Met zijn expertise op het gebied van digitalisering en IIoT heeft Frank Maier een beslissende koers voor onze toekomst uitgezet. Hierop voortbouwend zullen we onze positie als gangmaker in de automatisering verder consolideren. Met Claus Bischoff krijgen we een uitstekend geschikte opvolger. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega.”

Loopbaan Bischoff

Met Bischoff treedt een bewezen en erkende expert op het gebied van engineering, automatisering en mechatronica toe tot het topmanagement van Lenze SE. Hij heeft vele jaren ervaring met het opbouwen van digitale en agile benaderingen en organisatie- en bedrijfsontwikkeling in wereldwijde ondernemingen. Bischoff, die gepromoveerd is in Mechatronica & Automatisering, komt bij Lenze van mechatronicaspecialist Marquardt GmbH, waar hij laatstelijk als Managing Director en CTO verantwoordelijk was voor Engineering, Sales & Business Units. Daarvoor was Claus Bischoff Hoofd Engineering bij Continental AG, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling op het gebied van hybride en elektrische voertuigsystemen, en bekleedde hij managementfuncties bij Magna International AG en Robert Bosch GmbH.

Ook interessant: Lenze neemt digital platform Nupano mee naar Hannover

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven