Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CAD/CAM-software voor frezen van tandwielen

De nieuwste versie van deze CAD/CAM-oplossing biedt nog meer mogelijkheden voor het produceren van tandwielen op universele vijfassige bewerkingscentra (foto: Sandvik Coromant)

Sandvik Coromant heeft de functionaliteit van zijn InvoMilling-software verder uitgebreid. De nieuwste versie van deze CAD/CAM-oplossing biedt nog meer mogelijkheden voor het produceren van tandwielen op universele vijfassige bewerkingscentra. Vanaf eind 2017 kunnen klanten met de software ook rechte kegelwielen en visgraattandwielen produceren.

InvoMilling gebruikt de kinetica van de machine voor een effectieve en flexibele fabricage van hoogwaardige tandwielen en splines van kwaliteit 6 of beter (volgens DIN 3962). Nadat de vereiste tandwielgegevens zijn ingevoerd bepaalt de intuïtieve CAD/CAM-software de optimale bewerkingsstrategieën. Er wordt een CNC-programma gegenereerd waarmee verschillende tandwielprofielen kunnen worden geproduceerd met slechts een aantal standaard precisiegereedschappen. De software biedt ook uitstekende grafische mogelijkheden en functies voor het creëren en simuleren van freespaden.

Met de toekomstige opties voor visgraat, dubbele spiraal (met en zonder tussenruimte) en rechte kegelwielen (eind 2017), komt er nog een nieuwe functie beschikbaar in de nieuwste versie van InvoMilling: flankcorrectie. Deze is van toepassing op het ondersnijden van het tandprofiel richting tandtop en het bol-leggen (crowning) in zowel de flank- en profielrichtingen, evenals op correcties van de spiraal- en drukhoek. Ook de gereedschappen hebben talrijke verbeteringen ondergaan. Zo zijn, bijvoorbeeld, aangepaste gereedschappen ook opgenomen in de gereedschapsbibliotheek.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven