Ga naar hoofdinhoud

Nieuw verkooprecord voor Lenze

De omzet van de Lenze Groep bereikte in het boekjaar 2014/2015 een recordhoogte (foto: Lenze).

De omzet van de Lenze Groep bereikte in het boekjaar 2014/2015 (1 mei 2014 – 30 april 2015) een recordhoogte van 634,1 miljoen euro. Deze stijging van ongeveer 4% ten opzichte van de omzet van 610 miljoen euro in het voorgaande jaar werd gerealiseerd ondanks de aanhoudend wankele situatie in de markt en de machinebouw. De winst voor rente en belastingen (EBIT) steeg met 10% tot 46,9 miljoen euro (was 42,7 miljoen euro in het voorgaande jaar). De geconsolideerde winst na belasting kwam uit op 29,3 miljoen euro (vorig jaar: 26,1 miljoen euro).

Er zijn onzekere vooruitzichten voor de groei in de machinebouw door de terughoudendheid om te investeren. Dat is deels een gevolg van de schuldencrisis in de eurozone en van de conflicten in de Oekraïne, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Aan de andere kant kon de Duitse op export gerichte machinebouw profiteren van de positieve effecten in de wisselkoersen, de historisch lage rente en de lage prijzen van energie en grondstoffen.

De Lenze Group verwacht voor 2015 een zwakke verdere ontwikkeling van de industrie wereldwijd. De belangrijkste redenen zijn de aanhoudende zwakte in de eurozone, de voortdurende Rusland-Oekraïne-crisis, de conflicten in het Midden-Oosten, en het falen van China om een wereldwijde drijfveer voor de groei blijven.

Verdere internationalisering Lenze

De Lenze Group richt zich op de vraag van klanten wereldwijd. Het bedrijf is in zestig landen en op alle continenten vertegenwoordigd via verkoop-, ontwikkeling en productievestigingen, logistieke en servicecentra. Dit biedt klanten over de hele wereld nabije ondersteuning.

De opkrabbelende auto-industrie in de VS heeft de groei bevorderd, maar er is ook een duidelijke groei in gerealiseerd in Zuid-Europa, de Benelux, opkomende markten en China. Het bedrijf zal blijven investeren in groeimarkten lokale vestigingen en competenties uitbreiden.

Met de huidige ontwikkeling richt de onderneming zich (uiteraard) op het creëren van een portfolio van producten die voldoen aan de eisen van Industrie 4.0. Standaard software zorgt voor meer flexibiliteit, modulariteit en snelheid. Moderne concepten vergemakkelijken samenwerking tussen machines en mensen. Open standaarden en interfaces zorgen voor netwerken en communicatie.

Door drives ‘intelligenter’ te maken zijn ze flexibel aan te passen aan een verscheidenheid van machinetaken en zijn ze eenvoudig te bedienen, bijvoorbeeld met een smartphone app. In dit kader past de introductie van een nieuwe serie frequentieregelaars, de i500 serie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven