Ga naar hoofdinhoud

Nauwere samenwerking Stork en Helmke

Stork Electrical Services en Elsloo hebben hun samenwerking geïntensiveerd (foto: Helmke).

Vanaf begin dit jaar hebben Stork Technical Services in Elsloo en Helmke uit Vaassen de krachten gebundeld op het gebied van de elektromotoren. Stork is al jaren actief op revisiegebied, service op locatie en monteren van gerepareerde- of nieuwe motoren. Helmke gaat middels haar grote palet aan aandrijftechniek Stork toeleveren over de gehele breedte.

Om lokaal direct de klanten te kunnen beleveren werd eind vorig jaar een voorraad overeenkomst ondertekend en wordt een groot voorraad depot in Elsloo geopend waar voornamelijk ATEX zone 2 non-sparking (ExnA IICT3 Gc) motoren komen te liggen. Stork Elsloo is gesitueerd naast het Chemelot terrein in Geleen. Vanuit vrijwel elk Stork raam is dit industrieterrein te aanschouwen, aan afzet van deze motoren is geen gebrek.

Stork nieuwe distributeur voor ATEX

Er is gekozen voor een motor die voldoet aan de strenge eisen die door de chemie worden gesteld van het fabricaat Siemens in de performance line uitvoering. Voor Helmke is het een uitbreiding omdat er naast de reguliere distributie kanalen (De Bruijn Bergen op Zoom, Walco Spijkenisse, Vos Gekas & Boot Zaandam, Elektromotoren Emmen en Wiegel in Den Haag) een nieuwe distributeur bijkomt met een ATEX motoren depot. Ook de landelijke dekking van het lokale Helmke aanbod wordt hiermee strategisch vergroot.

Omgekeerd zal Helmke Stork gaan inzetten voor servicewerkzaamheden in binnen- en buitenland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven