Ga naar hoofdinhoud

Mogelijke strategische samenwerking Moog en Voith

Voith en Moog willen krachten gaan bundelen in een joint-venture (foto: Voith)

De Voith Group en Moog Inc., beide wereldspelers op het gebied van elektrische, hydraulische en hybride aandrijftechniek, zijn momenteel in gesprek om een joint venture op te richten in Rutesheim, Duitsland. Het project voorziet in een strategische samenwerking om de hydrostatische servo-aandrijvingen in diverse industriële markten uit te breiden.

De voorgestelde joint venture heeft tot doel de solide expertise van beide bedrijven op het gebied van hydrostatische servoaandrijvingen te combineren en synergieën te benutten om nieuwe markten te betreden. De nieuwe joint venture zal zich richten op onderzoek en ontwikkeling, ontwerp, assemblage en service.

Competentiecentrum hydraulische aandrijfsystemen

In 1965 werd in Rutesheim (D) door Hans Hartmann en Franz Lämmle de Voith-dochter Hartmann & Lämmle, die deel uitmaakt van de Voith Turbodivisie, opgericht. Hier ontwikkelt, ontwerpt en produceert het technologieconcern innovatieve componenten en systemen voor de aandrijftechniek, besturings- en regeltechniek. In het bijzonder voor de machinebouw voor de plaat- en materiaalbewerking. Rutesheim is het competentiecentrum voor de hydraulische aandrijfsystemen.

Hydraulische, elektrische en hybride aandrijfoplossingen

Moog GmbH in Böblingen (D) werd in 1965 opgericht als eerste dochteronderneming van Moog Inc. buiten de VS. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hydraulische, elektrische en hybride aandrijfoplossingen. Moog GmbH is het belangrijkste order-, logistieke, service- en reparatiecentrum in Europa en is tevens verantwoordelijk voor de verkoop van Duitse en Oost-Europese producten.

Moog
Moog ontwikkelt onder andere elektro-hydraulische aandrijvingen (foto: Moog)

Vandaag hebben beide bedrijven hun economische commissies, ondernemingsraden en medewerkers geïnformeerd over de lopende besprekingen, die in de komende maanden moeten worden afgerond. Dit onder voorbehoud van de goedkeuring van alle noodzakelijke instanties en bevoegde autoriteiten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven