Ga naar hoofdinhoud

Mobile Inspection App voor tandwielen

Tandwielen.com is leverancier van vertande aandrijfcomponenten zoals recht- en schuinvertande tandwielen, conische tandwielen sets, spiraaltandwielen sets, wormassen en wormwielen, rondsels, spline-assen en tandheugels. Voor zowel standaard als maatwerkoplossingen

Tandwielen.com is sinds kort overgestapt naar een geautomatiseerde aanpak voor het uitvoeren van hun kwaliteitscontroles. Deze mobiele oplossing bestaat uit een centrale database en een Mobile App. Binnen de centrale database worden alle templates van de inspectieformulieren en alle inspectieresultaten opgeslagen. De inspecties worden vastgelegd met de Mobile App welke draait op alle type SmartPhones en Tablets en wordt ondersteund door alle gangbare besturingssystemen, zoals Android en iOS.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Mobile Inspection Solution, geleverd door het bedrijf Mobis-ICT.  De Mobile Inspection App is ook zonder internetverbinding te gebruiken zodat de gebruiker niet afhankelijk is van de beschikbaarheid van Wifi of een mobiel data netwerk hetgeen als een groot voordeel wordt gezien.

Tandwielen sneller gecontroleerd

Inspecties worden momenteel als gevolg van het gebruik van deze mobiele oplossing in een veel korter tijdsbestek uitgevoerd. Hierbij worden binnen de Mobile App ook foto’s van bevindingen vastgelegd welke direct bij de betreffende antwoorden in de database worden opgeslagen. Met een eenvoudige druk op de knop rolt direct het inspectierapport uit de printer. Ook dit bespaart enorm veel tijd en kosten omdat het handmatig opstellen van inspectierapporten altijd veel inspanning heeft gekost.

Naast de tijd- en kostenbesparing zorgt het gebruik van deze toepassing ook voor een verbetering van de kwaliteit. Inspectievragen kunnen nooit per abuis worden overgeslagen en er bestaat geen risico meer dat handgeschreven inspectieresultaten verkeerd worden overgenomen binnen het inspectierapport.

Uniformiteit

Ook wordt hiermee bereikt dat de medewerkers altijd gebruik maken van de meest recente versies van de inspectieformulieren. En daarnaast hebben alle inspectierapporten nu een uniform, herkenbaar en goed leesbaar formaat hetgeen zorgt voor een professionele uitstraling naar de klanten toe.

Omdat de meegeleverde flexibele database ook bij Tandwielen.com zelf gehost kan worden is het de bedoeling om in de toekomst deze oplossing te integreren binnen andere systemen die Tandwielen.com in gebruik heeft.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven