Ga naar hoofdinhoud

Mikrocentrum combineert 4 events in 3D Production Days

Mikrocentrum combineert 4 events in 3D Production Days (foto: Paul Quaedvlieg)

Mikrocentrum organiseert de eerste editie van de 3D Production Days. Het nieuwe evenement rondom digitalisering in de hightech- en maakindustrie vindt plaats op 22 en 23 juni 2022 in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Tijdens de 3D Production Days verbindt Mikrocentrum de netwerken rondom vier evenementen met elkaar: RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres.

Bijna 100 jaar geleden luidde het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven de overgang in naar de wereld van de kunststoffen. Philips vestigde hier de bakelietfabriek, de eerste vol synthetische kunststof. Nu kiest Mikrocentrum dit voormalig fabrieksgebouw als eventlocatie voor de 3D Production Days.

Net als een eeuw geleden zit de hightech- en maakindustrie midden in een transitie, nu naar digitalisering van de volledige workflow van design tot en met productie en onderhoud. Eventmanagers Charlotte de Jong en Karin Mous: “Met de 3D Production Days willen we bedrijven uit de hightech- en maakindustrie helpen hun weg naar de productieomgeving van de toekomst, oftewel Smart Industry, efficiënt te versnellen.”

Iconisch gebouw

“Het Klokgebouw is een totaal andere locatie dan je van Mikrocentrum gewend bent. Maar het karakter van dit iconische gebouw past juist prima bij de 3D Production Days”, zo zegt de Jong.

“Strijp-S is hip and happening met meer dan 100 start-ups. Het Klokgebouw is heel basic, heel industrieel, maar heeft desalniettemin veel charme. En het staat midden in de Brainport regio. Een uitgelezen locatie voor een evenement dat de focus legt op een heel nieuwe manier van werken in de maakindustrie, waarbij digitalisering niet alleen de maaktechnologie verandert maar ook de manier waarop mensen in de maakindustrie samenwerken.”

De evenementzalen in het gebouw bieden volop ruimte voor de exposanten, het uitgebreide lezingenprogramma van beide dagen en de bezoekers. De Jong wijst verder op de goede bereikbaarheid van de nieuwe locatie, zowel per Openbaar Vervoer als per auto.

De opzet van de 3D Production Days

Organisator Mikrocentrum moest het evenement eind vorig jaar uitstellen vanwege de strenge coronamaatregelen. De opzet van de 3D Production Days blijft onveranderd. Mous: “In alle fasen van het proces van ideeën bedenken tot en met maken en onderhouden van producten, spelen 3D-modellen een rol. Van ontwerpen en simuleren met CAD- en simulatiesoftware tot de productie van prototypes via 3D printen of Virtual Reality.”

“Van het definiëren hoe producten er moeten uitzien met Model Based Definition tot en met de productie op basis van het PMI model gevolgd door slim onderhoud waarin 3D-modellen voor de digital twin en Augmented Reality opnieuw een rol krijgen.”

Define – Design – Produce

Define, Design en Produce, dat zijn de stappen die tijdens het event tastbaar worden gemaakt. “De bezoekersdoelgroep loopt uiteen van productontwerpers en engineers, productiemanagers, werkvoorbereiders, AM-experts tot en met onderhoudsmanagers en ondernemers uit de maakindustrie.

De extra voorbereidingstijd die we hebben gekregen door het uitstel, is benut om het lezingenprogramma verder uit te diepen. We krijgen bovendien vele enthousiaste reacties van bedrijven die aan willen sluiten bij de 3D Production Days.”, vult de Jong aan. De indeling van de nieuwe expositiehal komt zo snel mogelijk online, zodat iedereen al een goed beeld krijgt van wat men mag verwachten.

Meer informatie en aanmelden

De 3D Production Days vindt plaats in de 3D Delta Week. De 3D Production Days in een overzicht:

  • RapidPro: 22 en 23 juni,
  • Virtual (R)evolution: 22 juni
  • Smart Maintenance Congres: 22 juni
  • MBD Solutions Event: 23 juni

Meer informatie en aanmelden als bezoeker of exposant kan op www.3dproductiondays.nl

Ook interessant: Additive Manufacturing learning community in Brainport Eindhoven

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven