Ga naar hoofdinhoud

Meer flexibiliteit door nieuwe ventielgroottes

Het 18 mm grote 502 Serie ventiel kan gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande systemen en wordt volledig op een ventieleiland geassembleerd geleverd (foto: ASCO Numatics)

ASCO heeft een nieuwe ventielgrootte toegevoegd aan haar ventieleilanden-programma waardoor de gebruikers een grotere flexibiliteit hebben in diverse toepassingen en industrieën. De nieuwe Serie 502 ventielen kunnen nu in het middensegment een bereik aan van maximaal 650 l/min. Nieuwe basisplaten betekenen ook dat het nu mogelijk is twee verschillende ventielafmetingen op een eiland te combineren, waardoor gebruikers eenvoudig valve actuator sturing en pneumatiek kunnen beheren.

Het 18 mm grote 502 Serie ventiel kan gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande systemen en wordt volledig op een ventieleiland geassembleerd geleverd. In combinatie met de G3 of Serie 580 elektronica kunnen de ASCO ventieleilanden bogen op een van de beste verhoudingen tussen grootte en debietwaarde in de markt. De ventieleilanden van ASCO zijn leverbaar met vele verschillende accessoires en zijn daardoor uitstekend geschikt voor toepassingen met complexe configuratievereisten. Zij kunnen eenvoudig worden aangepast voor uiteenlopende toepassingen, van gebruik in de auto-industrie tot toepassingen op verpakkingslijnen.

De configuratie van het ventieleiland verloopt met de ASCO online configurator. Met deze configurator kan het gehele systeem worden gedefinieerd, inclusief alle accessoires. Zo kan de klant handmatige assemblage of configuratie ter plaatse tot een minimum beperken en het proces zo snel mogelijk opstarten, wat bespaart op de stilstandtijd en de voor configuratie en onderhoud vereiste planningstijd. De 502 Serie is robuust uitgevoerd. Met beschermingsniveau IP65 en een modulaire bouw garandeert het ventiel een sterke en betrouwbare werking. Als onderhoud vereist is, vinden feedback en diagnostiek snel en moeiteloos plaats dankzij de ingebouwde grafische display op de elektronicamodule.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven