Ga naar hoofdinhoud

M12 Profibus-connector

M12-connectoren voor Profibus busaansluitingen van EVG Martens maken een eenvoudige en betrouwbare verbinding in het veld mogelijk. De installatie van de veldbuscomponenten is volgens de fabrikant binnen 1 s mogelijk, omdat de complexe montage van de kabel en de kabelafscherm-verbinding van busconnec-toren vervalt.

Doordat de aansluitingen en de behuizing van gegoten zink zijn vervaardigd, zijn ze mechanisch robuust. De connectoren garan-deren een hoge elektromagnetische compatibiliteit; storende invloeden van problematische buscomponenten of meet- en testapparatuur worden daardoor gecompenseerd. De behuizingen zijn verkrijgbaar in verschillende versies (90°, 90° compact, 35° en 180°), zodat de juiste variant kan worden geselecteerd op basis van de ruimte die nodig is voor elke toepassing.

Op het eerste en laatste (buitenste) station van het segment moet het segmenteinde worden ingesteld. De connectoren hebben daarvoor over geïntegreerde en via een schuifschakelaar te selecteren aansluitweer-standen. Voor programmeer- en diagnosedoelen is optioneel een D-Sub bus beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven