Ga naar hoofdinhoud

Live Editor en App Designer in nieuwe MathWorks release

De nieuwe MathWorks release 2016 bevat nu onder meer een Live Editor en App Designer (foto: MathWorks)

MathWorks heeft deze week Release 2016a (R2016a) uitgebracht. Deze release introduceert de MATLAB Live Editor, die het schrijven, runnen en aanpassen van code in één enkele interactieve omgeving mogelijk maakt en de App Designer, een omgeving die het bouwen van MATLAB-apps vereenvoudigt. R2016a bevat tevens een aantal nieuw functies in Simulink die de ontwikkeling en simulatie van modellen versnellen, alsmede updates en bugfixes voor alle andere producten.

De Live Editor biedt een nieuwe manier om MATLAB-code te creëren, bewerken en runnen. Resultaten en figuren worden weergegeven in één enkele interactieve omgeving samen met de code waarmee ze zijn geproduceerd. Dit maakt een snellere verkennende programmering en analyse mogelijk. Opgemaakte tekst, wiskundige vergelijkingen, grafieken en hyperlinks kunnen worden toegevoegd, waardoor een interactief geheel ontstaat dat ook gemakkelijk met anderen kan worden gedeeld.

App Designer biedt een verbeterde ontwerpomgeving voor het bouwen van MATLAB-apps. Hiermee kun je eenvoudig een interactieve gebruikersinterface bouwen voor een zelf in MATLAB gebouwde functie of toepassing. De gegenereerde code is object georiënteerd, waardoor het eenvoudiger is om data te delen tussen de verschillende elementen van de app. Daarnaast is de compacte structuur inzichtelijker en eenvoudiger te onderhouden.

Verder zijn er diverse updates binnen de MATLAB-productseries, binnen de Simulink-productserie, op het gebied van signaalverwerking en communicatie, op het gebied van codegeneratie en op het gebied van verificatie en validatie. R2016a is per direct beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven