Ga naar hoofdinhoud

Lightyear stopt met productie model 0; focust volledig op model 2

Voor de Lightyear 2 zijn al ruim 40.000 inschrijvingen van potentiële kopers en/of fleetowners

Lightyear stopt met de productie van de innovatieve, maar kostbare Lightyear 0. Voor Atlas Technologies B.V., de werkmaatschappij verantwoordelijk voor de productie van Lightyear 0, is het verzoek ingediend bij de rechtbank om surseance van betaling te verlenen. Om de visie om schone mobiliteit te bieden voor iedereen veilig te stellen, heeft Lightyear het besluit genomen om haar focus en middelen volledig op Lightyear 2 te richten.

Lightyear werd vooral bekend door de ontwikkeling van de Lightyear 0, de eerste productiezonneauto ter wereld. Tegelijkertijd werd de afgelopen ingezet op de ontwikkeling van de Lightyear 2, een betaalbaar elektrische voertuig op zonne-energie dat beschikbaar is voor een breder publiek.

Niet lichtvaardig genomen besluit

Het persbericht meldt dat de beslissing om te stoppen met de Lightyear 0 niet lichtvaardig genomen omdat het iedereen raakt die de reis met Lightyear is aangegaan. ‘Dat zijn natuurlijk onze eigen medewerkers, die dag in dag uit werken aan het realiseren van mobiliteit op zonne-energie, naast onze investeerders, klanten, leveranciers en de overheid.’

De Lightyear 0 is innovatief, maar kostbaar. Het model was te koop vanaf 250.000 euro

Surseance van betaling

Daarom is het verzoek ingediend bij de rechtbank om surseance van betaling te verlenen aan Atlas Technologies B.V., de werkmaatschappij die verantwoordelijk is voor de productie van Lightyear 0. Dit is een dochteronderneming van Atlas Technologies Holding B.V. Atlas Technologies Holding B.V., die de IP-rechten bezit, en Lightyear Layer B.V. vallen niet onder de surseanceprocedure van Atlas Technologies B.V.

Opschalen naar productie Lightyear 2

CEO en medeoprichter Lex Hoefsloot: “Helaas hebben we deze beslissing moeten nemen. Het hele ontwikkelingsproces van Lightyear 0 heeft ons bedrijf de afgelopen jaren veel waardevolle lessen opgeleverd. We richten nu al onze energie op het bouwen van Lightyear 2 om het op tijd beschikbaar te maken voor klanten.”

Hoefsloot: “Onlangs lanceerden we een wachtlijst voor Lightyear 2 met als resultaat meer dan 40.000 inschrijvingen van individuele klanten en we hadden al ongeveer 20.000 pre-orders van fleetowners. We hopen in de komende weken enkele belangrijke investeringen af te ronden om op te schalen naar Lightyear 2, een betaalbaar elektrisch voertuig op zonne-energie dat beschikbaar is voor een breder publiek. Daarom zijn we ervan overtuigd dat de genomen beslissing de beste manier is om onze visie, schone mobiliteit voor iedereen en overal, te verwezenlijken.”

Ook interessant: Waarom de Lightyear One over vier elektrische wielmotoren beschikt

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven