Ga naar hoofdinhoud

Lichtgewicht industriële lager verwarmer

De Betex Cone Heater CH is een eenvoudige verwarmer, bestemd voor lagers en andere aandrijfcomponenten. (foto: Bega Special Tools)

Bega Special tools introduceert een nieuw model industriële lager verwarmer, speciaal voor de kleine werkplaats. De Betex Cone Heater CH is een eenvoudige verwarmer, bestemd voor lagers en andere aandrijfcomponenten. De reden waarom Bega deze heeft ontwikkeld, is de toenemende vraag naar een klein type, betaalbaar alternatief voor de grotere bestaande (Betex) inductieve verwarmers.

Lager montage met behulp van warmte en krimppassing is nog altijd het veilige alternatief voor bijvoorbeeld hamers, oliebaden of gasbranders. Correcte montage is essentieel voor het maximaliseren van de lager levenscyclus. De Betex Cone Heater is een relatief goedkope en bijzonder gebruiksvriendelijke verwarmer, geschikt voor verschillende diameters. Dit biedt een goede uitkomst voor kleine werkplaatsen.

Specificaties
De kegelvormige aluminium behuizing is licht in gewicht (2,5 kg) en zorgt voor een snelle, gelijkmatige verwarming. Wanneer er meerdere maten lagers moeten worden verwarmd, kan dit gelijktijdig. Er is keuze uit twee typen verwarmers: met en zonder temperatuurcontrole. Minimum diameter is 10 mm, maximum diameter is 203 mm. De Betex Cone Heater CHC, met thermostaat, biedt het voordeel dat de gebruiker kan multitasken.  Het apparaat zal afslaan op de ingestelde temperatuur van 120°C en weer aanslaan wanneer de temperatuur zakt. De apparaten zijn in Vaassen ontwikkeld en worden daar ook geproduceerd.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven