Ga naar hoofdinhoud

Leybold Vacuum naar Atlas Copco

Oerlikon verkoopt zijn onderdeel Leybold Vacuum aan Atlas Copco (foto: Leybold Vacuum).

Oerlikon heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met Atlas Copco voor de verkoop van Leybold Vacuum aan het Zweedse concern. De transactie is gebaseerd op een ondernemingswaarde voor de vacuumspecialist van CHF 525 miljoen, zo’n € 485 miljoen. Naar verwachting kan de transactie medio 2016 worden afgerond.

De verkoop van Leybold Vacuum past in het kader van de strategie van Oerlikon en past in het streven zich te concentreren op verdere ontwikkeling van zijn ‘best in class’portfolio. De verkoop van het vacuümsegment bij Atlas Copco is de dertiende strategische transactie voor de ontwikkeling van het portfolio sinds 2010. Door de transactie kan Oerlikon zijn middelen en managementcapaciteit meer richten op activiteiten van strategisch belang.

Leybold Vacuum

Oerlikon ziet de verkoop van Leybold Vacuum als een belangrijke mijlpaal in zijn inspanningen om de activiteiten te richten op aantrekkelijke belangrijkste groeimarkten op het gebied van energie, mobiliteit en verstedelijking. Het Zwitserse concern wil de opbrengst gebruiken om te investeren in zijn kerncompetenties.

Atlas Copco heeft een sterke positie en uitgebreide expertise in vacuümtechniek en compressoren. Het Zweedse concern is volgens de Zwitsers een ideale eigenaar die het potentieel van Oerlikon Leybold Vacuum ten volle kan benutten.

Oerlikon Leybold Vacuum had in 2014 een omzet van CHF 390 miljoen (zo’n € 415 miljoen) en telde medio dit jaar wereldwijd zo’n 1650 medewerkers. Oerlikon verwacht de transactie halverwege 2016 te voltooien, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten in verschillende jurisdicties en de gebruikelijke voorwaarden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven