Ga naar hoofdinhoud

Lenze start campagne #CourageForClimate

Lenze start de campagne #CourageForClimate (foto: Lenze)

Lenze viert dit jaar haar 75e verjaardag en viert dit onder het motto “The Courage of Change”. Op verschillende ontmoetingsplekken biedt Lenze de markt nieuwe inzichten, vooruitzichten, en tal van business mogelijkheden. Daarnaast start het bedrijf de campagne #CourageForClimate. Doel is om gezamenlijk 75.000 kilometer af te leggen om veel nieuwe bomen te laten planten.

Lenze viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. In dit jubileumjaar zet Lenze zich extra in voor het klimaat door te bewegen met de campagne #CourageForClimate. Het doel is 75.000 kilometer en veel nieuwe bomen.

#CourageForClimate

34,8 miljard ton. Dat is de hoeveelheid CO2 die jaarlijks wordt uitgestoten en de wereldwijde klimaatverandering aanwakkert. Alleen al in Duitsland is dat 753 miljoen ton. We zijn hier met z’n allen verantwoordelijk voor. Iedereen verwarmt zijn huis, verbruikt voedsel, gaat online, gebruikt vervoer. Dit is waarom bebossing steeds belangrijker wordt. Eén enkele boom kan tot 22 kilogram CO2 per jaar omzetten in zuurstof. Het is dus hoog tijd om in beweging te komen voor het klimaat!

In beweging

Lenze wil met de campagne #CourageForClimate mensen aanzetten om te bewegen: rennen, wandelen, fietsen, zwemmen, peddelen, inline skaten,… Voor elke afgelegde kilometer doneert het bedrijf 50 cent aan projecten die de herbebossing van de regionale bossen op hun locaties ondersteunen. De actieperiode loopt van 1 september tot 15 oktober 2022.

Iedereen kan meedoen

Aan deze actie kan iedereen meedoen. Het maakt niet uit of je bij Lenze werkt, familielid, klant of partner bent. Lenze nodigt iedereen uit om zijn hardloopschoenen aan te trekken, op de fiets te springen, baantjes te trekken in het zwembad enzovoort. Elke kilometer telt. Want elke boom telt voor het klimaat. “Als we medio oktober samen 75.000 kilometer afleggen, doneert Lenze 37.500 euro”, aldus het bedrijf. Deelnemen kan via deze link.

Op de WoTS-beurs in Utrecht, van 27-30 september zal Lenze de nieuwste automatiseringsinnovaties en digital services laten zien in Hal 11.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven