Ga naar hoofdinhoud

Kortere inbedrijfstelling en hogere productiviteit

Met de release 13 biedt de PLC-besturing PSSuniversal PLC een apparaatinterface voor de standaardcommunicatie met ProfiNET-netwerken (foto: Pilz)

Vanaf nu kunnen gebruikers van de Pilz PSS 4000 de firmware-release 13 met talrijke nieuwe functies downloaden. De nieuwe functies verkorten de inbedrijfsstelling en verhogen de productiviteit.

Met de functie Online change kan men afzonderlijke programmawijzigingen naar de besturing overdragen. Zo bespaart men tijd, omdat bij de inbedrijfstelling niet het complete programma moet worden overgezet en geladen. Aangezien veiligheids- en automatiseringsfuncties in het automatiseringssysteem PSS 4000 gelijk worden behandeld, is de Online change bij Pilz nu voor het eerst ook voor het failsafe-deel mogelijk.

Minder varianten dankzij standaardisatie

Met de release 13 biedt de PLC-besturing PSSuniversal PLC een apparaatinterface voor de standaardcommunicatie met ProfiNET-netwerken. ProfiNET is als communicatiestack in de besturingen geïntegreerd. Door speciale configuratie in PAS4000 is het mogelijk om met dezelfde hardware verschillende communicatienetwerken te beheren (UDP raw, Modbus/TCP, Ethernet/IP, etc. en nieuw: ProfiNET). Een besturing PSSuniversal PLC kan als universele toegang tot verschillende communicatiesystemen worden gebruikt.

Hogere productiviteit

De configureerbare verbindingsopbouw SafetyNET p FS biedt een ander voordeel. Deze garandeert een automatische verbindingsopbouw van het systeem als de SafetyNET-verbinding wegvalt. Voor nog meer veiligheid maakt de nieuwe release een impulsverlenging en -vertraging in de compacte module Fast Control Unit (PSSu K F FCU) mogelijk. Zo kunnen ook zeer korte impulsen veilig geregistreerd en verwerkt worden.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven