Ga naar hoofdinhoud

Kistenpfennig overgenomen door IPH-group

Kistenpfennig bundelt de krachten met de IPH-groep, waartoe ook de Biesheuvel Groep behoort (foto: Kistenpfennig).

Om haar concurrentiepositie te verbeteren en als voorbereiding op toekomstige uitdagingen, heeft  Kistenpfennig AG besloten haar krachten te bundelen met de IPH-groep, waartoe ook de Biesheuvel Groep behoort. De onderneming met hoofdvestiging in Mainz (D) levert een breed scala aan producten, waaronder kogellagers, mechanische aandrijftechniek, pneumatiek, hydrauliek, afdichtings-, lijm- en smeermiddelentechnologie, persoonlijke beschermingsmiddelen.

Met een omzet van meer dan een miljard euro is IPH één van de belangrijkste technische distributiegroepen in Europa. In de afgelopen tien jaar heeft de groep actief aangestuurd op consolidatie van de sector door een aantal Europese spelers toe te voegen. IPH heeft een omzet van 1,1 miljard euro via meer dan 280 vestigingen en heeft zo’n 4000 medewerkers. Tot de groep behoren onder meer Zitec en nu dus ook Kistenpfennig in Duitsland, Orexad in Frankrijk, Minetti in Italië en Biesheuvel Techniek in Nederland.

Kistenpfennig enBiesheuvel

Kistenpfennig is distributeur van technische producten met een omzet van meer dan € 80 miljoen, 24 locaties in Duitsland en vestigingen in Polen en  Roemenië. De nieuwe alliantie van Zitec en Kistenpfenning leidt tot een totale omzet van 250 miljoen euro en daarmee neemt de IPH Group in Duitsland de leidende positie in de technische handel in.

Dat de groep nu de grootste Duitse industriële distributeur is, zal ook voor de Nederlandse markt merkbaar worden. Het zal de positie van Biesheuvel Techniek versterken en in staat stellen internationale klanten beter te bedienen en meer schaalvoordelen te bieden. In dit streven heeft de Nederlandse tak, met hoofdvestiging in Son, recentelijk Stamhuis Lineairtechniek, Motion Control Automation (MCA), Technoparts Zaanstad en Tooling Centre Benelux overgenomen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven