Ga naar hoofdinhoud

JIS-compatibel kogellagerunits van SKF voor vervuilde omgevingen (video)

De UC 300-serie is vooral van nut op gebieden als materiaaloverslag, landbouw, bouwmachines, HVAC-systemen, textielindustrie, metaalverwerking en mijnbouw (foto's: SKF)

Met de nieuwe UC 300-serie kogellagerunits biedt SKF een nog betere bescherming tegen verontreiniging in zware toepassingen. Deze kogellagerunits hebben een zeer goede afdichting en sterkere borging en zijn uitwisselbaar met alle JIS-behuizingen (Japanse industriële normen).

De nieuwe UC 300 is ideaal voor gebruik in zeer vervuilde industriële omgevingen, waar de levensduur van de lagers vaak korter is door het binnendringen van procesmaterialen zoals modder, stof, houtsnippers of water.

Om deze problemen op te lossen is de UC 300-serie uitgerust met een in de praktijk bewezen afdichtingstechnologie. Het lager heeft ook een behuizing met een massieve basis zodat er maar weinig plaatsen zijn waar vuil of vocht opgesloten kunnen raken.

Hogere piekbelastingen en lagere toerentallen

Systemische vibratie van de lagers kan resulteren in een grotere onbalans van de as, een onjuiste uitlijning en het losraken van borging. De UC 300-serie lost deze problemen op door zijn robuuste constructie en zeer sterke borgingssysteem.

Elke unit is ontworpen voor werkzaamheden met kenmerken als hogere piekbelastingen en lagere toerentallen en is tevens voorzien van een borgingssysteem met stelschroeven onder een hoek van 62° voor nog betere borging.

Minimaliseren productiviteitsverliezen

“Technici kunnen nu, wat hun behoefte ook is, bewezen, kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare kogellagerunits vinden bij één enkele, snel toegankelijke en betrouwbare bron,” aldus Jerome Pommereul, SKF Product Manager.

“Omdat ze beter bestand zijn tegen verontreiniging en trillingen gaan ze langer mee, maximaliseren ze de prestaties van roterende apparatuur en minimaliseren ze de productiviteitsverliezen als gevolg van lagerdefecten. Klanten zullen ook kostenbesparingen hebben door minder vervangingen en reparaties. De betrouwbaarheid van de lagers zal de operationele kosten met betrekking tot garantiegevallen, engineering en ontwikkeling zullen verlagen.”

Transportbanden, riemschijven, kettingtransmissies en kranen.

De UC 300-serie is leverbaar met boringen tot 100 mm. Typische toepassingen zijn transportbanden, riemschijven en kettingtransmissies en kranen. Ze zullen vooral van nut zijn op gebieden als materiaaloverslag, landbouw, bouwmachines, HVAC-systemen, textielindustrie, metaalverwerking en mijnbouw.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven