Ga naar hoofdinhoud

IPC brengt data direct naar de cloud

De Edge Controller van B&R is een apparaat dat data met één enkel apparaat verzamelt, evalueert en naar de cloud stuurt. De krachtige IPC kan zelfs worden gebruikt voor omvangrijke big data analyses en machine learning. Tegelijkertijd is het een volwaardige industriële besturing.

De Edge Controller is gebaseerd op de robuuste en krachtige Automation PC 910, die in de hoogste prestatieklasse is voorzien van Intel Xeon processoren en daardoor ook geschikt is voor veeleisende taken zoals machine learning eignet. Op de controller draait een robuust operaring systeem. Het gaat om een commercieel verkrijgbare Linux-variant waarvan de ondersteuning over vele jaren is gegarandeerd. De data-overdracht naar de cloud gebeurt via het MQTT protocol.

Volwaardige IPC

Met behulp van de B&R Hypervisor kan bovendien een real-time operating systeem op de Edge Controller draaien. Daarmee wordt de controller een volwaardige industriële besturing met cyclustijden in het sub-microseconde-bereik. Met het Powerlink industriële ethernet-protocol, OPC UA of andere veldbussen kan een willekeurig aantal I/O-modules of besturingen op de controller worden aangesloten. In de toekomst zal de Edge Controller dat ook via OPC UA TSN mogelijk maken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven