Ga naar hoofdinhoud

Intepro batterijtestsysteem voor elektrische voertuigen

Intepro introduceert een testsysteem voor het ontwerpen en testen van batterijpakketten voor elektromobiliteit (foto: Intepro).

Intepro Systems introduceert het geavanceerde tafelmodel of in een rek gemonteerde Procyon batterijtestsysteem voor het ontwerpen en in de productie testen van krachtige batterijpakketten voor elektromobiliteit. Het testsysteem maakt gebruikt van Intepro’s bi-directionele laad/ontlaad regeneratieve vermogenstrap die 93% van het vermogen terugvoedt in het wisselstroomnet. Dit leidt tot lagere bedrijfskosten, kleiner systeemgrootte en een kleiner of zelfs onnodig extern koelsysteem.

Het systeem maakt gebruik van Intepro’s ‘fill in the blanks’ PowerStar Test Sequencer software om het opzetten en uitvoeren van tests mogelijk te maken. PowerStar biedt ‘Programming without Coding’, wat het gebruikers mogelijk maakt om de laad- en aandrijfprofielen te definiëren die specifiek zijn voor hun voertuigen of voldoen aan een bepaalde standaard. Interne weerstandsmetingen en celbalancering kunnen naar wens worden uitgevoerd.

Batterijtestsysteem

Het ruimtebesparende ontwerp biedt een schaalbare oplossing voor batterijpakketten van 5 kW tot 480 kW, met spanningen van 40V tot 1500V en ontlaadstromen tot 8000 A. De modulaire bouwdoosbenaderig maakt het mogelijk dat het systeem wordt uitgebreid, opgewaardeerd of geschikt wordt gemaakt voor nieuwe voertuigen, batterijen en laadtestnormen. Tot de standaard batterijtesten behoren batterijbalans, batterij laden/onladen, batterijparameters, rijsimulatie en interne weerstand.

Het terugwinnen van de energie in het laad-/ontlaadcyclus met gebruikmaking van de regeratiestap in deze tester zorgt voor een flinke toename van de energiekosten. Hierdoor zijn er ook geen installatie- en operationele kosten voor lucht- of waterkoelingsystemen die anders nodig zouden zijn om de vrijkomende energie te dissiperen.

Vertegenwoordiger in de Benelux is ABtronix in Breda-Hazeldonk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven