Ga naar hoofdinhoud

Intelligente RFID-module met geïntegreerde dataverwerking

Turck's nieuwe RFID-blokmodule met geïntegreerde middleware componenten belooft eenvoudige datasturing in industriële 4.0-toepassingen (foto: Turck)

Turck introduceerde recent een RFID Device Control Center met geïntegreerde dataverwerking voor eenvoudige datasturing in industrie 4.0 toepassingen. Vanaf het derde kwartaal 2016 is de TBEN-L-DCC met Windows Embedded 2013 leverbaar. Andere versies op basis van alternatieve systeemuitvoeringen zullen volgen.

Met de TBEN-L-DCC heeft Turck een intelligente RFID-module gepresenteerd met geïntegreerde dataverwerkingsfuncties. Het Device Control Center is optimaal uitgerust voor gebruik in verschillende industrie-4.0-scenario’s in productie en intralogistiek, bijvoorbeeld inkomende en uitgaande goederen, bij de lokalisering van containers, goederenpicking of het sturen van goederenstromen.

Het Device Control Center is gebaseerd op het robuuste RFID-moduleplatform TBEN-L in de beschermingsgraad IP67 en biedt naast aansluitmogelijkheden voor vier RFID-schrijf/leeskoppen in HF- of UHF-technologie acht vrij definieerbare in-/uitgangen. De communicatie met bovengeschikte ERP- of MES-systemen gebeurt via Ethernet TCP/IP.

Directe communicatie

Voor het beheren en aansturen van de aangesloten hardware en de eerste verwerking van oorspronkelijke sensor- en RFID-gegevens is de module uitgerust met de Device Control Service (DCS). Standaardinterfaces zoals Web Services of CSV-bestandsopslag maken een directe verzending van de verwerkte data naar andere systemen mogelijk. Alternatief is ook de directe communicatie met de middleware Graidware van Sigma Chemnitz, systeempartner van Turck, mogelijk. Voor de correcte werking van de module zorgt een ARM Cortex-A8-controller met Windows Embedded Compact 2013 en 800 MHZ frequentie, 4 GByte NAND-flash-geheugen en 512 MByte DDR3-RAM.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven