Ga naar hoofdinhoud

Instructiekoffer voor industriële aandrijftechniek

Op het gebied van de elektrische aandrijftechniek heeft SEW-Eurodrive een modulair instructieconcept met industriële modellen in haar programma opgenomen. Toekomstige technici leren met deze demokoffers de vaardigheden voor de opbouw, montage en service van aandrijfcomponenten.

Het lespakket voor rechte en haakse tandwielen bieden de mogelijkheid om aandrijftechniek in de praktijk te beoefenen en te begrijpen. Montage en demontage kunnen worden beoefend met standaard gereedschappen. De gebruikte componenten zoals de tandwielen en rondselassen zijn voorzien van een hoogwaardige coating tegen corrosie. De kogellagers en de assen zijn vervaardigd van roestvast staal.

Versnellingen zijn een integraal onderdeel van mechatronische aandrijvingen en begrippen als koppel en toerental moet basiskennis zijn. Daarnaast moeten technici een grondige kennis hebben van de structuur en de aard van de afzonderlijke componenten van een transmissie.

Inhoud instructiekoffer

Het tandwiel R57FAD2 is een mechanische transmissie met twee of drie tandwielen. De productie gebaseerde ontwerp maakt een praktische montage en demontage van de gehele transmissie, alsmede de Instellingen van de rateltanden. De conische tandwiel K47AD2 is een mechanische versnellingsbak met een conische tandwielen en twee tandwielen, ook in een bijna-uitvoering. Naast de montage en demontage van de gehele transmissie, de nadruk ligt hierbij op de juiste uitlijning.

De transmissie’s zijn netjes geïntegreerd in twee schokbestendige, vormvaste en zowel stof- en spatwaterdichte kunstofkoffers die op standaard euro pallets plat te stapelen zijn. Het systeem werd exclusief ontwikkeld voor gebruik in het onderwijs.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven