Ga naar hoofdinhoud

Installaties monitoren met WEG Motion Fleet Management

WMFM is slechts één onderdeel van WEG's digitale oplossingen

WEG introduceert Motion Fleet Management (WMFM). Een tool waarmee de werking en het onderhoud van industriële componenten kan worden geregeld en gemonitord. WMFM is toepasbaar op diverse elektromotoren, aandrijvingen, tandwielkasten en andere installaties. Deze tool kan de ongeplande stilstand verminderen, het onderhoud optimaliseren en grote industriële processen efficiënter maken.

WMFM behoort tot het groeiende portfolio van digitale oplossingen dat WEG te bieden heeft. De tool gebruikt een cloudgebaseerde computertechniek en IoT om de bedrijfstoestand van meerdere industriële machines te monitoren. WMFM verzamelt gegevens en verwerkt ze om waardevolle realtime inzichten te delen met fabrieksmanagers en technici, wat uiteindelijk leidt tot een beter machinebeheer.

Snel reageren

De dataverwerking van WMFM vindt zowel plaats in de randapparatuur (edge) als in de cloud. Hierdoor kan op machineniveau snel kan worden gereageerd, terwijl bovendien een uitgebreide data-analyse in de cloud mogelijk is.

De tool heeft tevens speciale modules met kunstmatige intelligentie (AI), die een geautomatiseerde storingsdiagnose kunnen uitvoeren, gebaseerd op historische rapporten en trends.

Hele fabrieken monitoren

Deze rapporten geven een holistisch beeld en laten zien hoe het hele machinepark presteert, waardoor fabrieksmanagers meerdere machines en zelfs hele fabrieken in een enkele omgeving kunnen monitoren. Deze data verschijnen op een gebruiksvriendelijk dashboard met indicaties, grafieken en historische meetgegevens om begrijpelijke analyses te kunnen maken.

Trillingen, temperatuur en bedrijfsuren

Eén van de waardevolle inzichten die WMFM biedt, is de toestandsbewaking van machines. WMFM gebruikt de WEG Motor Scan en WEG Drive Scan-sensoren om trillingen, temperaturen en bedrijfsuren van de betreffende machines te monitoren en kan zo de verwachte achteruitgang van de installatie analyseren om advies te geven over het vereiste voorspellend onderhoud. Hierdoor zullen de onverwachte stilstand en kosten aanzienlijk afnemen.

Pompen, ventilatoren en compressoren

“Motion Fleet Management is een onschatbare tool bij het machinebeheer in de meeste toepassingen,” verduidelijkt Marek Lukaszczyk, Europe and Middle East Marketing Manager bij WEG.

“WMFM is niet alleen toepasbaar op elektromotoren en aandrijvingen, maar bijv. ook op pompen, ventilatoren en compressoren, waardoor operators een volledige transparantie krijgen over de toestand en prestaties van hun installatie. Infrastructuur, stroomopwekking, water, chemie en mijnbouw zijn enkele vanzelfsprekende sectoren, maar deze tool kan de machines van eigenlijk elke sector beschermen.

Verlagen TCO

“WMFM is slechts één onderdeel van WEG’s digitale oplossingen, een groeiend assortiment aan producten en mobiele apps om onze klanten te ondersteunen, zodat ze hun bedrijfsefficiëntie kunnen verbeteren en hun TCO kunnen verlagen. Het gebruik van WMFM om machines te monitoren en te managen is een cruciaal onderdeel van dit proces,” concludeert Lukaszczyk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven