Ga naar hoofdinhoud

Innovaties in de spotlight tijdens de TechAwards op WoTS 2022

Exposanten zullen tijdens World of Technology & Science 2022 de meest nieuwe en innovatieve producten of technologieën onder de aandacht brengen. De TechAward geeft hen extra aandacht aan deze innovaties. De World of Motion & Drives kent een aantal interessante inzendingen.

Bezoekers aan de WoTS 2022 kunnen stemmen op de genomineerde innovaties, waarna de geselecteerde innovaties meedoen in de race om het winnen van de prestigieuze TechAward. Bovendien doen een aantal bedrijven mee aan de gloednieuwe Green TechAward, een prijs voor duurzame productoplossingen.

FactoryScan

De FactoryScan van Itsme kan bijdragen aan een aanzienlijke verhoging van de uptime. Itsme kan met behulp van haar partners Siemens, Danfoss en Festo inzicht geven in de huidige kwaliteit van de componenten in applicaties. Gezamenlijk bepalen zij vervolgens het urgentieniveau. Zo kunnen gebruikers van de FactoryScan kiezen uit verschillende groene en slimme innovaties die de uptime voor de toekomst garanderen of zelfs verhogen.

NearFi Technology

Phoenix Contact komt met de NearFi Technology. NearFi maakt de overdracht van energie en realtime data mogelijk via een luchtspleet van enkele centimeters. Door protocolonafhankelijke en latentievrije Ethernet-communicatie biedt Nearfi flexibele gebruiksmogelijkheden voor alle Ethernet-protocollen tot 100 Mbit/s. De technologie heeft ook de nodige duurzame eigenschappen en doet daarom ook mee aan de Green TechAward.

Branche specifieke controllers i3 control

De i3 control van de firma Yaskawa biedt een universeel platform voor branche specifieke controllers. Hierdoor is alles technisch op elkaar afgestemd, inclusief de engineeringsoftware en controllerhardware tot en met de geïntegreerde chiptechnologie.

Innovatief vergrendelsysteem EZ-Lock

Zilvertron nomineert het EZ-Lock. Het EZ-Lock is een innovatief vergrendelsysteem voor de modulaire opbouw van een chassis en maakt het mogelijk om op een veilige, tijdbesparende en eenvoudige manier containers/boxen te vergrendelen.

Robuuste CAN Keypads

De Serie 09 CAN Keypads van EAO Benelux, dat is ontwikkeld voor onder andere landbouwvoertuigen en trucks, biedt een robuuste constructie voorzien van zes schakelaars. De symboolverlichting in elke schakelaar zorgt voor een extra dimensie in de communicatie met de bediener. Het keypad is van een zeer robuust ontwerp, zeer geschikt voor gebruik in ruwe omgevingen.

EHEDG-pneumatische koppeling

SMC Nederland heeft voor de TechAwards de KFG2H-E serie genomineerd, een EHEDG-gecertificeerde pneumatische koppeling voor de voedselverwerkende industrie. Het gladde roestvaststalen (RVS 316) oppervlak met een ruwheid van 0,8µm en de grote hoeken voorkomen het aanhechten en ophopen van verontreiniging. De koppelingen voldoen aan de hoogste beschermingsklasse tegen vuil en vocht: IP69K. Ze zijn tevens geschikt voor water, stoom en perslucht.

Wilt u stemmen op uw favoriete deelnemer aan de 2022-editie van de TechAwards? Bezoek de WoTS-website. U kunt zich hier ook kosteloos registreren voor een bezoek aan de beurs van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 september 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven