Ga naar hoofdinhoud

Indutrade neemt Tradinco over

Robert Timmer, CEO van Indutrade Benelux (l) en Richard Derksen, managing director van Tradinco Instruments na het sluiten van de overeenkomst (foto: Indutrade)

Nog net voor de kerst is Tradinco Instruments onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Tradinco Instruments richt zich sinds haar oprichting in 1963 op kalibratie en sensoroplossingen, voornamelijk voor druk en temperatuur, voor de industriële markt.

Vanuit de hoofdvestiging in Zoetermeer biedt deze specialist haar wereldwijde klanten onder andere geaccrediteerde kalibratiediensten, kalibratiesoftware en klantspecifieke oplossingen. Daarnaast distribueert het bedrijf een breed palet aan kalibratieapparatuur en sensoren van internationaal actieve fabrikanten.

Met zetten van de handtekeningen door Richard Derksen (managing director van Tradinco Instruments) en Robert Timmer (CEO van Indutrade Benelux) realiseerde de in Mijdrecht gevestigde groep zijn vierde overname van 2017. Corode en Bönnekamp werden het afgelopen jaar overgenomen door dochterbedrijven. Tubeworkx (lid van de groep sinds juli 2017) en Tradinco Instruments vallen direct onder de Benelux-holding.

Indutrade

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Tot de groep behoren onder meer de Hitma-groep, ATB Automation, EPE-Goldman (EPG Hydraulistics), Ammertech, Douwes International en Gimex (technisch keramiek).

De groep richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Vanuit de Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven