Ga naar hoofdinhoud

Industriële foto-elektrische sensor van Rockwell

De nieuwe foto-elektrische sensor is ontwikkeld voor een nog grotere betrouwbaarheid in zware omstandigheden (foto: Rockwell Automation).

Rockwell Automation heeft de nieuwe Allen-Bradley 42AF RightSight M30 foto-elektrische sensor aan het portfolio van slimme sensoren toegevoegd. De nieuwe sensor zit in een robuuste, rechthoekige behuizing die geschikt is voor gebruik in zware industriële omstandigheden, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, de materiaalverwerking en de verpakkingsindustrie.

De nieuwe foto-elektrische sensor is ontwikkeld voor een nog grotere betrouwbaarheid in zware omstandigheden, waarin vuil- of andere ongewenste deeltjes zich op de lens vast kunnen zetten. De sensor is uitgerust met IO-Link-functionaliteit en kan daarom eenvoudig worden geïntegreerd in de ‘connected enterprise’. Hierdoor kunnen diagnostische en andere gegevens afkomstig van de sensor rechtstreeks aan een besturingssysteem worden doorgegeven.

Foto-elektrische sensor

De sensor geeft informatie over timing, locatie, signaalsterkte en de nabijheid van objecten, waardoor operationele efficiency en het stroomlijnen van de probleemoplossing mogelijk zijn. De duidelijk zichtbare 360° stroom-LED’s en statusindicatoren vereenvoudigen configuratie, bewaking en stgoringzoeken.

De robuuste, rechthoekige behuizing heeft een inbouwmaat van 30 mm en een voetstuk van 18 mm, waardoor zij snel kan worden gemonteerd en vervangen. De IP67, IP69K en voor 1200 psi gecertificeerde behuizing is hermetisch afgesloten. Dat maakt de 42 RightSight M30 geschikt voor zware industriële omgevingen en bestand tegen reinigingsprocessen onder hoge druk en bij een hoge temperatuur.

De sensoren hebben verschillende detectiemodi en zijn verkrijgbaar in meerdere gebruiksvriendelijke uitvoeringen met een leerfunctie waarbij de gevoeligheid en de uitgangsconfiguratie met één druk op de knop aangepast kunnen worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven