Ga naar hoofdinhoud

Iglidur on tour heeft wereldreis voltooid

Weer aangekomen in Keulen werden de omgebouwde onderdelen (zoals de elektrische raambediening) van de Smart gedemonteerd en de lagers op slijtage gecontroleerd (foto’s: Igus GmbH).

Iiglidur on tour, de wereldreis waarmee Igus de prestaties van zijn glijlagers aantoonde, is geschiedenis. Meer dan een jaar was de oranje Smart onderweg en legde op vier continenten ruim 100.000 km af. De auto doorkruiste stoffige woestijnen, bezocht megacitys, trotseerde kou en regen, overleefde gaten in het wegdek in India en beijzelde straten in Noorwegen. De Keulse onderneming trekt nu haar conclusies uit de tour.

Op 56 lagerplaatsen werd het voertuig voorzien van Igus-componenten: bij het rempedaal, de ruitenwissers en de elektrische raambediening, in de schakelmodule, in de stoelconsole, bij de handrem, in de startgenerator, bij het vouwdak en in de motor op de smoorklep. In januari 2014 was de start van de grote reis. De cabrio bezocht wereldwijd klanten, beurzen en Igus-filialen en -distributeurs.

De eerste stop van Iglidur on tour was India, waarna China, Zuid-Korea, Taiwan en Japan met een bezoek werden vereerd. De cabrio was op tijd voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Na een rit door Canada en de Verenigde Stten doorkruiste de tour Europa, waar haast geen land wat niet bezocht werd. Behalve bij distributeur Elcee Holland werd de auto ook gepresenteerd op de Hannover Messe, alwaar de tour werd afgesloten.

Ervaringen tijdens Iglidur on tour

Voorafgaand aan deze gelegenheid, werden de de glijlagers verwijderd en uitvoerig gecontroleerd op slijtage. Het resultaat van deze eenmalige belastingtest was duidelijk: geen van de 56 geïnstalleerde lagers had ernstige slijtagesporen. Dat was niet geheel onverwacht; de specialist uit Keulen heeft een lange ervaring op het gebied van motion plastics, maar beschikt ook over testlab waar meer dan 10.000 tribologisches tests per jaar worden uitgevoerd.

Tijdens de reis heeft het promotieteam veel verschillende toepassingen en industrieën leren kennen, waarin motion plastics van Igus gebruikt kunnen worden. Ook is uitgebreid kennis gemaakt met verschillende landen en culturen. Voor elke afgelegde kilometer hebben Igus GmbH en de regionale nevenvestigingen lokale goede doelen ondersteund met omgerekend een euro.

Alle routes, stops en levendige ervaringen van de tour zijn te vinden op blog.igus.de/iglidurontour en  facebook.com/igusDE.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven