Ga naar hoofdinhoud

Hypervisor voor automatiseringssysteem

De B&R hypervisor laat op een enkel apparaat meerdere operating systemen naast elkaar draaien en met elkaar communiceren via een virtueel netwerk.

B&R introduceert een hypervisor voor zijn automatiseringssysteem. Deze software maakt het mogelijk dat Windows of Linux naast B&R’s eigen real-time operating systeem draait. Zo kunnen gebruikers besturings- en HMI-applicaties op een enkele PC te combineren of bijvoorbeeld een industriële PC dubbel gebruiken: als real-time controller en als controller die voorbewerkte data via OPC UA naar hogere systemen en de cloud verzendt.

De hypervisor biedt een toegang tot een virtueel netwerk die het mogelijk maakt data uit te wisselen tussen operating systemen. Net als bij de gangbare Ethernet interface gebeurt dit door standaard netwerkprotocollen te gebruiken. Maar in plaats van met een kabel gebeurt dit via een gereserveerd geheugengebied dat niet aan een van beide operating systemen.

De gebruiker configureert de hypervisor en wijst in het B&R Automation Studio software-ontwikkelomgeving hardwarebronnen toe. De configuraties worden afzonderlijk voor elk systeem gedefinieerd, resulterend in maximale flexibiliteit in het gebruik van beschikbare bronnen. Waar vroegere parallellisatie-oplossingen specifiek op maat waren gemaakt voor een specifieke Windows versioe is B&R’s hypervisor volledig onafhankelijk van de gebruikte operating systemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven